Teardown: Waarom je de iPhone 8 niet moet laten vallen

Auteur: , 2 Reacties
Zoveel moeite om het scherm er überhaupt uit te krijgen?!

Natuurlijk moet je de smartphone niet laten vallen, maar iFixit laat precies zien waarom je dat niet moet doen.

Wanneer je de iPhone X zoals velen een tikkeltje te duur vindt en je toch maar voor de iPhone 8 gaat, wil je natuurlijk het bespaarde geld in andere dingen investeren. Na de onderstaande teardown van iFixit in combinatie met de droptest van JerryRigEverything is één ding duidelijk: Investeer wat van je bespaarde centen in een case voor je iPhone 8!

Het team van iFixit gaat altijd chirurgisch te werk met (semi-)professionele montagekits en een goed stel pincetten en kleine schroevendraaiers. Bij het voorzichtig demonteren van de iPhone 8 komen een aantal belangrijke punten naar boven.

JerryRigEverything gaat daarentegen wat barbaarser te werk, want hij smijt twee iPhone’s op een betonnen vloer; Eén met hoesje en een zonder. Na een tweetal valpartijen van heuphoogte is direct duidelijk wat de zwakke plek van de iPhone 8 (en de meeste moderne telefoons) is. De glazen voor- en achterkant gaan bij het minste of geringste kapot.

Nu leverde de exacte werkwijze van iFixit de iPhone 8 een 6/10 op op het gebied van repareerdbaarheid. Het grootste probleem met het doe-het-zelf repareren van het glas op de achterkant? Alles zit helemaal vastgelijmd en hardnekkig op z’n plaats gemonteerd.

Kortom, als je je iPhone 8 laat vallen terwijl je hem uit je zak wilt halen, dan gaan de voor- en achterkant geheid kapot. iFixit bewijst op hun plaats weer dat je dat niet moet willen, want een van de moeilijkste dingen om te repareren is het breekbare glas. En we weten allemaal dat de reparatie van een smartphone niet goedkoop is!

Wil je meer marteling van iPhone’s zien? Check hier dan de marteltest van de iPhone 8. Wil je zien waarom iFixit de Galaxy Note 8 en repareerbaarheidscijfer van 4/10 geeft? Check dan dit artikel.2 reacties

Tja, dit is al jaren bekend en geld voor ALLE smartphones die niet beschermd zijn.
Niks bijzonders aan en zal ook altijd zo blijven vrees ik.
Valt me nog alles mee eigenlijk… ik had gedacht dat het glas bij de knee-drop al bij de eerste keer aan stukken zou spatten. Dat het dan na 4 drops wel stuk gaat… tja, heb blijft idd glas he ?! Maar een case lijkt me bij een glazen telefoon een no-brainer…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).