Teardown: zo erg lijkt de iPhone SE op de 5s

iPhone
Toen de SE uitkwam leek het duidelijk: dit is een iPhone 6s in een 5s verpakking. In hoeverre klopt dit?

Het uiterlijk van de smartphone toont inderdaad overeenkomsten met zijn broertjes. iFixit zocht uit hoe het nu precies zit. Zo is het 4-inch display van de SE identiek met die van de 5s. Ook de trilmotor, de sim-kaart unit en de speakers zijn hetzelfde. Om dit te bevestigen wisselden de techneuten diverse onderdelen met elkaar uit. Alles bleek perfect te passen.

Natuurlijk zijn er ook een aantal zaken die wél nieuw zijn. De batterij heeft met 1.624 mAh een grotere capaciteit (+64) en de batterij connector is anders. Daarnaast beschikt de SE over een 12-megapixel iSight camera terwijl de 5s een 8 megapixel variant heeft. Opvallend is dat iedereen dacht dat de camera hetzelfde zou zijn als die van de 6s, maar toch beschikt de camera over andere componenten, aldus iFixit. Onderdelen van een camera van de 6s kunnen dus niet worden uitgewisseld met een iPhone SE.

Media schrijven inderdaad onder andere over een verbeterde accuduur. Helaas voor Apple gaan de pre-orders nog niet als warme broodjes over de toonbank.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *