Top-secret meeting tech-CEO’s: hoe stoppen we Trump?

Avengers meeting
Yep, dat klinkt als een scenario uit een willekeurige Marvel/DC Comics-verfilming. Maar dit bericht komt van een zeer betrouwbare bron.

Het is namelijk niemand minder dan de Huffington Post dat bericht over deze supergeheime vergadering. Tech-ceo’s zouden met bonzen in de republikeinse partij hebben gesproken over het stoppen van Trump.

De Huffington Post citeert de beruchte ‘anonieme bronnen’. De reputatie van de Huffington Post is echter uitstekend. Ga er maar vanuit dat de betrouwbaarheid van die bronnen gecheckt is.

De meeting zou hebben plaats gevonden op een privé-eiland voor de kust van de Amerikaanse staat Georgia, aldus de site.

Aan de tech-kant zou de creme-de-la-creme aanwezig zijn geweest: Tim Cook (Apple), Larry Page (Google-oprichter), Elon Musk (Tesla) en Sean Parker (Napster, Facebook). De Republikeinse deelnemers zijn voor ons wellicht wat minder bekend, maar ook daar de absolute zwaargewichten: onder meer Karl Rove (adviseur van George W. Bush), en Paul Ryan (in 2012 vice-presidentskandidaat, naast Mitt Romney). Miljardair Philip Anschutz, die veel vastgoed bezit in Los Angeles, zou ook aanwezig zijn geweest. Het eerder genoemde eiland zou namelijk zijn eigendom zijn.

Naast het stoppen van Trump zou er ook zijn gesproken over de vraag hoe The Donald uberhaupt zo ver heeft kunnen komen in de race. Ander onderwerp: Apple’s encryptie-strijd met de FBI.

Details zijn verder schaars. Vermodelijk vanwege het eerder genoemde top secret karakter, en wat niet al.

Je kunt het een goede zaak vinden dat een stel slimme en/of machtige mensen bij elkaar gaat zitten om Trump tegen te houden. Je kunt je ook afvragen wat het met tech te maken heeft. En wat het met democratie te maken heeft? Een groep miljardairs die ergens op een resort gaat bespreken hoe ze een andere miljardair van de macht af kunnen houden? Nee, dat heeft met democratie echt niets te maken.

2 reacties

  1. Jimmy Carter heeft gezegd dat hij liever Trump dan Cruz in het witte huis ziet. Trump heeft geen idealen, die wil alleen maar winnen. Cruz is een extreem rechtse religieuze klimaatverandering ontkenner die de ambitie heeft om alles wat Obama heeft weten te bereiken te niet te gaan doen. Trump is eerder een Nationaal socialist die geen idee heeft wat hij in het witte huis gaat doen. Veel minder gevaarlijk dus dan de ambitieuze Cruz. Veel wat Trump nu roept is simpelweg niet uitvoerbaar. De Mexico muur zou tussen de 15 en 25 miljard dollar gaan kosten. http://www.cnbc.com/2015/10/09/this-is-what-trumps-border-wall-could-cost-us.html. Die gaat er echt niet komen. Ik vraag me af waar die tech CEO’s nou werkelijk zo bang voor zijn.

    Deze verkiezingen lijken wel een belangrijke verandering teweeg te brengen in de traditionele 2 partijen cultuur in de VS (ja er zijn meer partijen, dat weet ik). De democraten bewegen naar links en de republikeinen bewegen naar rechts. Er ontstaat zo ruimte in het midden. Ik kan mij goed voorstellen dat gematigde republikeinen en conservatieve democraten in dat gat springen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *