Techbedrijven verbannen Bitcoin-gerelateerde activiteiten

Grote techbedrijven verbannen Bitcoin-gerelateerde activiteiten
In China moeten ze niets hebben van cryptocurrency.

Het Aziatische land kent een strenge overheid, die veel macht heeft over de bedrijven in het land. Als de zittende macht iets eist van haar inwoners, dan weten ze het linksom of rechtsom wel voor elkaar te krijgen. China is al een lange tijd in gevecht tegen de wereld van cryptocurrency en heeft daarin een nieuwe slag geslagen. Immers, een open en toegankelijk betaalplatform zonder controle van de overheid is niet waar de Chinezen op zitten te wachten.

De drie grote Chinese technologiebedrijven Baidu, Alibaba en Tencent hebben besloten allerlei Bitcoin-gerelateerde activiteiten te blokkeren. Of dat nu video’s zijn, of topics op een forum. Alles wat gerelateerd wordt aan cryptocurrency zal worden verwijderd, aldus South China Morning Post. Het is niet op eigen initiatief. Aan de hand van nieuwe wetten in China moesten de bedrijven wel ingrijpen om problemen te voorkomen.

De drie bedrijven vertegenwoordigen meer dan een miljard Chinezen. Zo is Alibaba verantwoordelijk voor transacties met bijvoorbeeld Alipay, is Baidu het YouTube van China en beheert Tencent de berichten-app WeChat. Het wordt alsmaar duidelijk dat je als cryptobedrijf of handelaar niets hebt te zoeken in China.

3 reacties

  1. Tja, en wat zien we …. De crypto stijgt weer leuk verder …
    Er is geen peil op te trekken dit soort nieuws want soms doet het niks, soms keldert de waarde, en soms gaat het als een malle omhoog.

    Deze onlogica en de extreme schommelingen zorgen ervoor dat voorlopig crypto nergens echt voet aan grond krijgt en de waarde ervan niet op Jan 2018 niveau zal komen anytime soon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *