Technics is back!

Auteur: , 2 Reacties
Technics

Panasonic kondigde vandaag aan dat het iconische audiomerk Technics terugkeert op de Europese markt.

Technics was vooral bekend in de DJ-scene dankzij de draaitafels, maar ook vanwege andere high-end audio producten. Afgelopen jaren hebben we weinig meer van het merk vernomen, maar nu heeft Panasonic het merk weer nieuw leven ingeblazen. Het is dan ook voor het eerst in zes jaar dat Technics met nieuwe hifi producten komt. Het gaat om twee nieuwe productseries: het standaardklasse R1 systeem en het topklasse C700 systeem. Deze zullen vanaf december in Europa op de markt gebracht worden. Na Europa volgen ook andere regio’s.

Michiko Ogawa, directeur van het Technics-project, was degene die de terugkeer bekendmaakte. Ogawa is zelf voormalig audiotechnicus bij Technics en een populaire, bekende jazzpianiste in Japan. Ze legde uit dat de nieuwe producten zijn gebaseerd op het Technics Definitive Sound-concept. Dit concept steunt op drie belangrijke technische pijlers:

Accurate Digital Technology: zorgt ervoor dat het geluidssignaal met precieze phase- en gainkarakteristieken wordt uitgezonden en maakt een ideale Noiseless Signal Technology: onderdrukt ruis maximaal, wat de apparatuur ideaal maakt voor het beluisteren van digitale audio.

Noiseless Signal Technology: onderdrukt ruis maximaal, wat de apparatuur ideaal maakt voor het beluisteren van digitale audio.

Emotive Acoustic Technology: realiseert een helder, diep en rijk geluid met een ultrabrede bandbreedte en een groot dynamisch bereik.

Daarnaast heeft ‘het nieuwe Technics’ volgens Ogawa als belangrijkste missie het bieden van een voor iedereen unieke muziekbeleving die de emoties aanspreekt.

Twee nieuwe productseries: R1 en C700

De R1 serie bestaat uit drie hifiaudiocomponenten die zijn ontwikkeld om een ongeëvenaarde muziekbeleving mogelijk te maken:
– Stereo-versterker SE-R1
– Netwerkaudiospeler SU-R1
– Luidsprekersysteem SB-R1

Technics R1 series

De C700 serie bestaat uit vier stijlvolle hifi componenten, die ontwikkeld zijn om muziek ten gehore te brengen die de emoties aanspreekt. Voor het nieuwe type netwerkaudio moet de geluidskwaliteit optimaal zijn:
– Geïntegreerde stereo-versterker SU-C700
– Netwerkaudiospeler ST-C700
– Compactdiscspeler SL-C700
– Luidsprekersysteem SB-C700

Technics C700 Series2 reacties

mooi werk. zie ook dat ze de vormgeving van de laatste series aan hebben gehouden. Big-ass volumeknop in ’t midden en 2 peakmeters. mooi! ben benieuwd!
Hey Apparata. Hou van jullie site met dit soort onderwerpen! Nice

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).