Technoporn: haal een Omega Speedmaster uit elkaar [video]

Waar is de tijd?
Priegeliger dan een Zwitsers uurwerk wordt techniek bijna niet, maar het zit in een metalen hoesje, dus als hij eens wordt uitgepakt is het mooi om te zien.

Wat veel mensen zich niet realiseren is dat het hebben van een duur horloge een dure bezigheid is. Het uitgeven van geld stopt namelijk niet na de aanschaf. Nee, ook na de aanschaf kost een duur horloge geld. De goedkoopste dure horloges kosten rond de €100 euro per jaar om ze te onderhouden. Toch pijnlijk.

Een servicebeurtje voor een Omega – dat heeft hij toch iedere vijf jaar nodig om goed te blijven lopen – kost je een eurootje of €500. Het goede nieuws is dat je doorgaans wel een glaasje champagne van de juwelier krijgt (bij het brengen én bij het halen). En je krijgt een zakje met kapotte onderdelen mee als je je klok weer terugkrijgt. Het is weer eens wat anders dan een smartwatch.

Maar wat er tussen het moment van inleveren en het moment van ophalen gebeurt, dat krijg je eigenlijk nooit te zien. De horlogefreaks van website Hodinkee hebben een servicebeurt van een Omega Speedmaster uitgebreid gefilmd en het resultaat is erg indrukwekkend. Wat een gefreubel op de vierkante millimeter.

Misschien hoort het binnenkort wel tot het verleden als we de onheilstijdingen van vandaag moeten geloven. Tot die tijd hebben we in ieder geval een mooi filmpje van de servicebeurt:

[gv data=”TMXFZK_Ciks”][/gv]

3 reacties

  1. Wat een onzin dat je zoveel geld aan onderhoud kwijt bent. Ik heb al 10 jaar een omega seamaster en ben aan onderhoud en reparaties in totaal niet meer kwijt dan 150 euro. Het horloge heb ik destijds gebruikt gekocht en is inmiddels ook nog eens toevallig in waarde gestegen. Het onderhoud en de reparaties worden door een specialist gedaan en niet door de dealer.

      • @valetparker: De garantie was door leeftijd al vervallen toen ik het horloge kocht. Als die nog in de garantie had gezeten had ik wellicht wel werk via de dealer laten doen, maar waar het mij meer om draait is dat het dus echt niet zo duur hoeft te zijn als wat er hier voorgesteld wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *