‘Tekort dreigt voor Playstation 4 en Xbox One’

'Tekort dreigt voor Playstation 4 en Xbox One'
Dit najaar komen de twee rivaliserende consoles in de winkels te liggen. Tenminste, als Microsoft en Sony de vraag enigszins kunnen bijbenen. Analisten denken van niet.

Volgens analist Colin Sebastian van investeringsfirma Robert W. Baird zorgt de complexiteit van een console-lancering ervoor dat er tekorten dreigen bij de lancering, en gamers daarom alvast rekening moeten houden met langere wachttijden. Tegen Gamespot zegt hij letterlijk: “it is more likely than not that there will be initial shortages.”

Door de verwachtte vraag (want fuck de crisis, als er nieuwe consoles komen heeft iedereen geld) zouden de twee fabrikanten ook niet al te vrijgevig zijn met het toezeggen van aantallen aan winkels en winkelketens. Dit zou een logische verklaring kunnen zijn voor het feit dat de Xbox One bij veel Amerikaanse retailers al is uitverkocht. Aan de andere kant: de vraag naar zowel de Xbox One als de PS4 is twee keer zo groot vergeleken met hun voorgangers.

Verder meent de analist op dat het interessant wordt om te zien wie straks als eerst zijn spelcomputer op de markt krijgt. Die heeft immers het first mover advantage. Microsoft verwacht de Xbox One in november op de markt te krijgen, de PS4 wordt rond diezelfde tijd verwacht.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *