Het werd tijd: méér PlayStation 5 consoles komen richting Nederland!

Tekort PlayStation 5 zorgt voor vies tegenvallende cijfers

Het werd tijd: méér PlayStation 5 consoles komen richting Nederland!

De verkoopcijfers van de PlayStation 5 zijn binnen en daaruit blijkt dat het tekort consoles voor wat matige cijfers heeft gezorgd.

Hoewel de PlayStation 5 zonder meer een van de meest populaire consoles ooit is, lukt het Sony niet echt om het ding van de grond te krijgen. Uit recente kwartaalcijfers blijkt dat de console grofweg 17,3 miljoen keer is verkocht sinds de release eind 2020. Ter vergelijking, de PlayStation 4 werd in dezelfde periode ruim 20 miljoen keer verkocht. Hoe kan dit?

PlayStation 5 verkoop loopt niet lekker door tekort

Je zou kunnen stellen dat de PlayStation 5 gewoon niet zo populair is als gedacht, maar dat klinkt niet heel aannemelijk. Naar alle waarschijnlijkheid verkoopt de PS5 niet lekker omdat er gewoon nauwelijks eentje te verkrijgen valt!

Sinds de release van de console heerst er al een wereldwijd chiptekort, gigantische bevoorradingsproblemen en een scalper-markt die uit de klauwen is gelopen. Sony krijgt het dus maar niet voor elkaar om de spelcomputer op een fatsoenlijke schaal te produceren.

In Q4 van 2014 werden er 6,4 miljoen PlayStation 4’s verkocht, aanzienlijk meer dan de 3,9 voor de PS5 in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Overduidelijk komt dit door de chiptekorten; de productie kan maar niet op gang komen en voorraden zijn op.

Stel verwachtingen bij

Uiteindelijk betekent dit voor de komende tijd ook niet veel goeds. Hoewel de PlayStation 5 wat gemakkelijk te verkrijgen is dan voorheen, loopt de productie nog steeds niet lekker vanwege een tekort aan componenten. Daarom stelt Sony de verwachte hoeveelheid verkochte consoles bij van 22,6 miljoen in maart, naar 19,3 miljoen.

Tja, een ongekend geliefde console maken is één ding, maar deze daadwerkelijk in de huiskamer van gamers krijgen is een volgende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *