‘Telco’s verdienen €900 miljoen aan bellen buiten bundel’

Auteur: , 1 Reactie
'Telco's verdienen €900 miljoen aan bellen buiten bundel'

Zo, het is eindelijk duidelijk waar Nederlandse providers grof geld mee verdienen: onwetenden die structureel buiten hun bundel gaan.

De telegraaf schrijft vandaag dat telecomaanbieders 70 miljoen euro per maand verdienen aan Nederlandse klanten die buiten hun bundel bellen of sms’en. Deze cijfers zijn afkomstig van prijsvergelijker Bellen.com. Die hebben een handig tooltje waarmee klanten een rekeningscan kunnen maken, en maandelijkse kosten kunnen vergelijken. “Dan kunnen wij zien hoeveel minuten zij gebeld hebben en hoeveel ze daarvoor betaald hebben. Als we al die rekeningen bij elkaar hebben in de database kunnen we zien hoeveel minuten daarvan binnen een bundel heeft gezeten en hoeveel er buiten de vaste bundel- of abonnementskosten komen.” aldus Mark Wierenga van Bellen.com

40 procent doet het

Het zou gaan om maar liefst 40 procent van de klanten die buiten hun bundel treed. Godallemachtig veel, en het verklaart meteen waarom telco’s niet happig zijn om zelf dergelijke cijfers naar buiten te brengen. Als deze analyse van Bellen.com ook maar enigszins in de buurt van het werkelijk bedrag komt is dit een gruwelijk rendabele money cow voor ze.

Wierenga over de buitenbundeltreders:

“Sommige dingen komen natuurlijk altijd buiten de bundel, zoals servicenummers. Maar er zijn veel mensen die structureel teveel buiten de bundel zitten. Zij zouden eigenlijk door een net iets ruimer abonnement te nemen, behoorlijk kunnen besparen. Omdat de tarieven buiten de bundel een flinke factor hoger zijn dan die binnen de bundel.”

Ja, dat lijkt de enige juiste tip. Ga je met mobiel internet, bellen of – mocht je voor 1960 geboren zijn – sms’en structureel over je bundel heen, neem dan een iets duurder abonnement. Maar niet allemaal tegelijk graag, want dan verdienen die arme telco’s niets meer. Ze hebben het al zo moeilijk nu ze geen 1.000% winst meer kunnen maken op sms’jes.1 reactie

Hoe kan nu 40 procent buiten de bundel bellen als de meerderheid een enorm duur abonnement afsluit met onbeperkte belminuten, SMS en data omdat je daarbij “gratis” de allernieuwste Samsung Galaxy S krijgt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).