Tele2 Directeur daagt Europa uit en dreigt

Auteur: , Geen reacties

Tele-2 heeft in Nederland alleen geen bestaansrecht.

De CEO van Tele2, Anders Nilsson, ging tijdens een congres in op de positie van Tele2 in Nederland. Hij verklaarde dat Tele2 in Nederland als zelfstandig bedrijf geen toekomst heeft. Dit komt volgens hem omdat de twee grootste spelers op de markt, KPN (43% marktaandeel) en Vodafone (30,5% marktaandeel), telefonie kunnen combineren met andere, vaste diensten zoals TV- en internetabonnementen. Tele2 heeft die mogelijkheid volgens hem niet en mist daardoor in zijn beleving de schaal om te groeien.

Het is niet toevallig dat Tele2 juist op dit moment met deze opmerking komt. Op 30 november moet de Europese Unie namelijk goedkeuring geven of weigeren over de voorgenomen fusie tussen Tele2 en T-mobile. Bij de deal zou T-mobile Tele-2 overnemen en daarvoor 195 miljoen dollar en 25% aandelen in het nieuwe bedrijf betalen. Op dit moment heeft T-Mobile een marktaandeel van 22%. Tele2 wilde geen exacte cijfers over het marktaandeel geven en liet het bij ‘veel kleiner’. Tijdens eerdere gesprekken had de Europese Unie aan Deutsche Telecom, het moederbedrijf van Tele2, laten weten dat ze eigenlijk wat concessies wilde omdat ze bang is voor een monopoly. Dit heeft het moederconcern geweigerd, waardoor er nu op 30 november niet meer dan een volledige goed- of afkeuring overblijft.

Ook Deutsche Telecom probeert de Europese autoriteiten onder druk te zetten. Hun CEO gaf tijdens hetzelfde congres aan dat zij op 30 november kunnen kiezen uit een monopoly van 3 partijen of een monopoly van 2 partijen. Of de Europese autoriteiten deze opmerkingen zien als een telefoonspelletje of basiscommunicatie weten we op 1 december.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).