Tele2 gebruikt T-Mobile om 4G-netwerk uit te rollen

Tele2 gebruikt T-Mobile om 4G-netwerk uit te rollen
KPN heeft 4G, Vodafone heeft 4G, T-Mobile heeft bijna 4G, dus waar blijft Tele2 met hun 4G-aanbieding? Wel, die komt er, en wel via de zendmasten van T-Mobile.

Tele2 gaat voor de uitrol van haar eigen 4G-netwerk gebruik maken van de antenne opstelpunten van T-Mobile Nederland. Hoewel het in het dagelijks leven concurrenten van elkaar zijn, is het delen van dergelijke hardware slim, aangezien het bij beide providers voor aanzienlijke kostenbesparingen in uitrol en onderhoud van het netwerk zorgt.

Ze blijven gescheiden

T-Mobile startte eerder dit jaar met het programma ‘Samen meer bereiken’, hierin investeert T-Mobile honderden miljoenen euro’s in de modernisering van haar 2G en 3G-netwerk en de uitrol van het nieuwe 4G-netwerk. T-Mobile en Tele2 delen vanaf nu antennes, staalconstructies en andere niet-intelligente onderdelen op de gezamenlijke locaties. De apparatuur die de gesprekken en mobiele data stuurt, wordt door beide partijen afzonderlijk geïnstalleerd. De daadwerkelijke netwerken van T-Mobile en Tele2 blijven dus compleet van elkaar gescheiden.

T-Mobile gaat met haar 4G-diensten op de 1800MHz- en 2600MHz frequenties zitten. Tele2 zal dus een andere band moeten kiezen. Momenteel maakt Tele2 voor haar mobiele klanten gebruik van het netwerk van T-Mobile, Tele2 is hiermee een Mobile Virtual Network Operator (MVNO). De verlenging van dit contract zorgt ervoor dat alle Tele2-klanten ook de komende vijf jaar kunnen blijven bellen en internetten via 2G en 3G verbindingen. Zodra Tele2 haar eigen 4G-netwerk voltooit, zal 2G en 3G als terugvalmogelijkheid dienst doen, maar wanneer ze nou daadwerkelijk kunnen internetten over 4G is niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *