Tele2 geeft je straks megaveel internet

Tele2
Onbeperkt bellen en sms-en én een databundel van 24GB, daar kun je wel even mee vooruit.

Gisteren ging het al rond, maar we wilden dit ‘nieuws’ toch nog even meenemen. Vanaf morgen is namelijk het nieuwe 4G-netwerk van Tele2 beschikbaar. De telecomprovider is daar wel wat laat mee: T-Mobile, KPN en Vodafone hadden al een tijdje landelijke dekking (de benodigde antennes moest Tele2 zelf bouwen, terwijl de concurrentie slechts bestaande antennes hoefde aan te passen). Maar samen met het nieuwe 4G-netwerk komen nu ook nieuwe abonnementsvormen beschikbaar, waarbij de 24GB-versie meteen in het oog springt. Gebrek aan WiFi lijkt nu geen reden meer om het Netflixen of YouTuben te onderbreken.

De nieuwe vormen variëren van 10 euro per maand voor 100 minuten of sms’jes en 1GB aan data tot 35 euro voor 24 GB aan data en onbeperkt bellen en sms-en. Jeff Dodds, CEO van Tele2 Nederland, verwoordt het als volgt:

“Het is tijd voor de Nederlandse consumenten om de handrem eraf te halen bij hun gebruik van mobiele data. In de laatste drie jaar is er in de prijzen weinig veranderd, waardoor die nog steeds tot de hoogste in Europa horen. Wij gaan hier verandering in brengen door de markt in Nederland eens goed op te schudden.”

Je kunt hem daar moeilijk ongelijk in geven – het is niet mijn bedoeling Tele2 van gratis reclame te voorzien, maar tijdens het schrijven denk ik onwillekeurig toch aan mijn eigen abonnementsvorm en hoe schril die hierbij afsteekt.

Bestaande klanten profiteren overigens ook: die krijgen gratis het dubbele van hun huidige databundel.

Nog geen reacties

  1. Veel internet, maar niet overal.
    Zelfs wie in zijn telefoon een Paratek antenne heeft ipv een van quallcom heeft in de randstad niet overal bereik.

  2. Veel internet, maar niet overal.
    Zelfs wie in zijn telefoon een Paratek antenne heeft ipv een van quallcom heeft in de randstad niet overal bereik.

  3. Ik ben benieuwd naar het bereik, Vodafone is vrij brak op veel plaatsen, KPN is al beter maar ook nog zeker niet landelijk dekkend. De prijzen zijn in ieder geval netjes, we wachten het af.

  4. Ik ben benieuwd naar het bereik, Vodafone is vrij brak op veel plaatsen, KPN is al beter maar ook nog zeker niet landelijk dekkend. De prijzen zijn in ieder geval netjes, we wachten het af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *