Telefoon met 8GB opslag geeft je 1,26 GB om zelf te vullen

Telefoon met 8GB opslag geeft je 1,26 GB om zelf te vullen
We weten allemaal dat je niet zoveel kunt met een telefoon met 8 GB opslag, maar Sony maakt het wel erg bont.

De Sony Xperia M4 Aqua is namelijk te koop in een variant met 8 GB intern geheugen, maar daar zie je zelf wel erg weinig van terug. XperiaBlog kwam er namelijk achter dat je slechts 1,26 GB overhoudt voor eigen apps, foto’s, muziek en video’s. De rest wordt opgeslokt door Android, voorgeïnstalleerde apps en andere bestanden. In andere woorden: je krijgt slechts 15,75 procent van de beloofde opslag.

XperiaBlog heeft de opslag nog uitgebreider bestudeerd en kwam tot de conclusie dat Android liefst 4 GB nodig heeft. Mocht je desondanks interesse houden in de Xperia M4 Aqua, dan is de beperkte interne opslagruimte gelukkig niet het einde van de wereld. Je kunt namelijk nog steeds een microSD-kaartje in het toestel prikken, zodat je alsnog volop foto’s kunt maken en apps kunt installeren op het toestel.

Nog geen reacties

  1. die 4gb heeft betrekking op een bepaalde versie van Android, helaas moet ik die schuldig blijven en ik ga hem ook niet zoeken. Gelukkig kan er nog een SD-kaartje in. Overigens heeft iedere smartphone (ook iPhone, omdat jullie zo graag vergelijken) last van het “euvel” dat je niet de vermelde capaciteit daadwerkelijk in zijn geheel kan inzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *