Telefoonmaker vergelijkt Apple met Hitler

Telefoonmaker vergelijkt Apple met Hitler
De Wet van Godwin toegepast in de telecomindustrie. Dat hebben we nog niet eerder gezien.

Het Chinese LeTV komt binnenkort met een nieuwe smartphone, en prijst deze op een ietwat opmerkelijke manier aan. Jia Yueting, CEO van het bedrijf, heeft op Weibo namelijk een teaser van de aankomende LeTV X900-telefoon geplaatst. Onderaan staat een cartooneske Hitler, waarbij zijn kenmerkend rode armband is voorzien van een Apple-logo. Aan de linkerkant staan een paar blije kinderen. De tekst bovenaan de poster laat zich vertalen als ‘crowdsourced, vrijheid versus arrogantie, tirannie’.

Telefoonmaker vergelijkt Apple met Hitler

Da’s duidelijk. Apple is de grote dominante boosdoener met een gesloten systeem, dat ontwikkelaars slechts een beperkte vrijheid geeft. LeTV doet juist het tegenovergestelde en laat ontwikkelaars invloed uitoefenen, aldus Yueting in een begeleidende tekst. En dat doodleuk met Hitler en een gestrekte arm uitbeelden. Dan heb je óf heel veel lef, of geen enkel benul van Europese geschiedenis. We gokken op het laatste.

De LeTV X900 wordt overignes op 2 april gepresenteerd. We vermoeden dat de telefoon weinig aftrek in het westen zal vinden.

5 reacties

  1. heb een tijdje in China gewoond, ze hebben daar geen flauw benul van hoe de westerse cultuur in elkaar zit. Frapant is dan wel dat je ze een pleurishekel aan Japanners hebben ivm de 2e wereldoorlog…

    • @rnej: Daar hebben ze goede reden toe, van nazi-duitsland hadden ze daarentegen weinig last, eerder hadden ze zelfs een samenwerkingsverband met nazi-duitsland. Tot de Japanse invasie van China en het daarop snel volgende non-agressie pact met de Sovjet-unie.

      On-topic: gaat natuurlijk veel te ver dit, wat je ook van Apple vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *