Telefoons gaan gemiddeld 15 maanden mee

krak
Enigszins vervelend, als je een contract van twee jaar hebt.

Volgens een onderzoek van de Britse gadgetverzekeraar Protect Your Bubble onder 1.185 mensen is de gemiddelde periode dat we met een telefoon doen 15 maanden. Best kort. De reden voor deze beperkte levensduur? Eén derde van de telefoons gaat simpelweg stuk, meestal na een valpartij. Hierna krijgt de meerderheid een telefoon van vrienden of kennissen toegeschoven.

Dat één op de zeven telefoons wordt gestolen of kwijt raakt helpt ook niet bepaald mee om de telefoonleeftijd op te krikken (zorg daarom altijd dat je een Find my Phone-achtige applicatie hebt).

Komen deze cijfers overeen met jouw telefoonervaring, of houdt je toestel het doorgaans langer vol dan 15 maanden?

Nog geen reacties

   • @Laue: dus niet lang genoeg om een standaardcontractduur van 1 of laat staan 2 jaar vol te houden. Het gemiddelde ligt zo rond de 1.2 jaar, maar ben over het algemeen na 10 maanden toch wel uitgekeken op een smartphone.

    Toch verwacht ik wel wat langer te gaan doen met mn note 2. De geringe prestatiewinst, belachelijke resoluties en kleine accus van de telefoons van nu bieden te weinig meerwaarde.

 1. Ik heb vaak een 2 jarige abbo met telefoon. Elke 2 jaar verlengen en een nieuwe telefoon uitzoeken zonder bij te betalen.

  Vaak zat uitgerekend wat sim only + los toestel kost maar dan kom je maandelijks op het zelfde bedrag uit in mijn geval.

 2. Iets langer bij mij, een kleine twee jaar per gsm. Ik heb wel al het scherm (en touchbediening) gebroken van mijn Lumia 820, maar ik heb het zelf kunnen repareren, dus die mag nu nog een tijdje meegaan.

 3. Tot op heden altijd een tweejarig abonnement met telefoon gehad. Twee jaar hielden ze wel uit ja (en de oude Nokia véél langer). Maar bij de volgende verlenging wordt het sim only en een los toestel (niet zijnde mijn huidige, want dat is een ramp aan het worden, dus die mogen ze weer terug hebben).

 4. Ook altijd SIM-only en koop meestal om de 2 jaar een nieuwe telefoon. Nooit echt problemen met m’n telefoons gehad. Nu inmiddels een jaartje in bezit van een HTC One X+ en heb nog niet het gevoel dat ik aan een nieuwe toe ben. Alles draait nog soepel en nooit problemen oid.

 5. Nog steeds een good ‘ol iPhone 3GS uit 2010 haha. Werkt nog steeds! Nooit opgestuurd, nooit een gebroken scherm. Werkt prima!

  Mijn HTC One X daarin tegen… Stomme apparaten nu, de 1 na de ander gaat kapot. ( merk het bij mijn vrienden ook )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *