Telegram aapt WhatsApp wederom na met deze functie?

Telegram
Beter goed gejat dan slecht verzonnen.

Berichtendienst Telegram komt met een nieuwe doch oude functie: bellen. De chat-app heeft vandaag een update gekregen waardoor het mogelijk is om spraakgesprekken met elkaar te voeren, zo laat het bedrijf achter Telegram weten in een blogpost.

WhatsApp
De applicatie concurreert al een paar jaar met het bekendere WhatsApp en staat zelfs bovenaan onze top 10 van alternatieven voor WhatsApp. Dat neemt niet weg dat het alternatief nog niet zo compleet was als zijn rivaal; met de belfunctie lijkt Telegram niet meer met een mes naar een vuurwapengevecht te gaan… Bij wijze van spreken.

Emoji’s
Telegram staat bekend als veilige berichtendienst. Zo veilig, dat zelfs IS de app zou gebruiken. Terroristen-app of niet, ook de nieuwste functie van Telegram moet uitermate veilig zijn. Tijdens een telefoontje verschijnen er namelijk vier emoji’s in beeld bij beide gebruikers.

Vervolgens kunnen jij en je gesprekspartner checken of jullie allebei dezelfde emoji’s zien. Op die manier is gemakkelijk en snel te verifiëren of niemand stiekem aan het meeluisteren is. Telegram heeft meer dan 300 verschillende, uiteenlopende emoji’s gekozen die stuk voor stuk gemakkelijk te beschrijven zijn in één woord (in praktisch iedere taal). Hiermee is Telegram – zo stelt het bedrijf op hun FAQ-forum – voor meer dan 99,9999 procent veilig.

Wat denk jij? Wordt Telegram eindelijk het nieuwe WhatsApp of is die laatstgenoemde de duidelijke winnaar? Laat het weten in de comments!

3 reacties

 1. Telegram aapt WhatsApp wederom na
  ( Ja met smartphones en Nee met Tablets )

  WhatsApp kan alleen bellen van Smartphone’s naar Smartphone’s bellen

  Telegram kan bellen van Smartphones\Tablets naar andere Smartphones\Tablets

  Mijn moeder heeft geen smartphone, zij heeft wel een ipad ( daar kan geen WhatsApp op )
  Maar telegram werkt wel op de ipad

  nu kan zij mij via telegram op de ipad bellen naar telegram op mij Android
  ( dat kan WhatsApp nog niet na apen )

  dus het is niet 100% hetzelfde als WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *