Telegram groeit flink door, zit al op 35 miljoen gebruikers

Telegram Messenger 35 miljoen gebruikers
Telegram Messenger is nog niet zo groot als het oppermachtige WhatsApp (450+ miljoen gebruikers), maar toch timmert deze messaging app inmiddels flink aan de weg.

Vandaag maakte het team achter Telegram Messenger via Twitter bekend dat ze de grens van 35 miljoen gebruikers gepasseerd zouden zijn. Wat dit precies inhoudt is echter een beetje gokken. Telegram heeft namelijk niet bekend gemaakt of hiervoor alleen actieve gebruikers, of iedereen is meegenomen die ooit een account heeft aangemaakt.

Telegram Messenger werd een enorme hype nadat bekend werd dat WhatsApp voor $19 miljard zou worden overgenomen door Facebook. Iedereen was plotseling bang voor zijn/haar privacy en daarom leek Telegram, wat privacy hoog in het vaandel heeft, een prima alternatief.

Persoonlijk vraag ik me heel sterk af hoeveel mensen er écht zijn overgestapt van WhatsApp naar Telegram, of een andere messenger. Iets zegt mij dat mensen vooral heel hard roepen dat ze WhatsApp verlaten, maar in de praktijk blijven ze het gewoon gebruiken.

Wat merken jullie daarvan in je omgeving?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *