Telegram profiteert wederom van Whatsapp-ophef

Telegram-Whatsapp
Terwijl Whatsapp worstelt met blauwe vinkjes, ziet Telegram haar gebruikersaantallen explosief groeien.

De blauwe vinkjes die als leesbevestiging fungeren, zorgden vorige week voor heel wat ophef onder Whatsapp-gebruikers. Er komt binnenkort waarschijnlijk een optie om dit uit te schakelen, maar daar willen veel mensen blijkbaar niet op wachten.

1,5 miljoen nieuwe gebruikers
In twee dagen tijd kreeg Telegram, concurrent van Whatsapp, maar liefst 1,5 miljoen nieuwe gebruikers erbij. Eerder steeg het aantal Telegram-Messenger-gebruikers toen Facebook Whatsapp overnam.

Telegram is in veel opzichten te vergelijken met Whatsapp. Het gaat hier ook om een berichtendienst, waarmee je middels tekst, media en spraakberichten met je vrienden kunt praten. Een leuke extra is dat je met Telegram ook op je PC of laptop berichten kunt ontvangen, door een softwareprogrammaatje te installeren.

Bovendien zegt Telegram een stuk veiliger te zijn dan haar concurrent met blauwe vinkjes. Op ieder moment kun je een encyptie-modus inschakelen, zodat al je berichten die je verstuurt alleen door de ontvanger te lezen zijn. Nog een leuk detail: ook Telegram gebruikt vinkjes om aan te geven of een bericht ontvangen en gelezen is, alleen zijn ze nieuw blauw maar groen.

Downloaden
Je kunt telegram hier downloaden voor Android, hier voor iOS en hier voor Windows Phone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *