Tesla bouwt Hyperloop-testbaan, de toekomst van het OV

Auteur: , 36 Reacties
Hyperloop

Met 1126 kilometer per uur door Amerika vliegen in een kleine tube. Aan de futuristische plannen van Elon Musk lijkt geen einde te komen.

We hebben het al eerder gezegd, maar willen het graag nog eens herhalen: als je Twitter hebt, zorg dan dat je Elon Musk volgt. De beste man trakteert zijn volgers bijna wekelijks op nieuws uit de Tesla-keuken en liet gisteravond ook weer nieuwe informatie los over het Hyperloop-project, dat in de nabije toekomst haar eerste testbaan krijgt, waarschijnlijk in Texas.

Elon-Musk-Hyperloop-Tweet

Pod Racing
De testbaan zal gebruikt worden om de Pods te testen die door de buizen heen moeten schieten, met meerdere mensen aan boord. De kans is aanwezig dat er jaarlijkse studentenraces gehouden zullen worden, om te zien wie de beste en snelste Pods kunnen bouwen. We horen je al denken, inderdaad, de eerste Pod races zijn onderweg.

Om het idee van de Hyperloop wat tastbaarder te maken, liet Musk een aantal concepttekeningen zien, die laten zien hoe transport er in de toekomst uit moet komen te zien.

Los Angeles en San Francisco
Zo wil hij een lijn aanleggen tussen Los Angeles en San Fransico waarin de Pods door buizen vliegen met een snelheid van 700 mijl per uur, omgerekend 1126 kilometer per uur. Via elektrisch geladen magneten en zonne-energie moeten deze enorme snelheden behaald kunnen worden.

Wanneer en of het Hyperloop project daadwerkelijk gebouwd gaat worden om het bestaande OV te vervangen is uiteraard nog niet bekend, maar wij zijn al lang gelukkig dat we in de nabije toekomst naar Pod Racing kunnen gaan kijken. Meer weten over de Hyperloop? Bekijk hier een handig overzicht met tien feiten over dit ambitieuze project.

Hyperloop-Concept36 reacties

Next level shit; hopelijk groter succes dan z’n ruimte-raketten avontuur. Een brandende pod uit zo’n buis halen kan geen pleziertje zijn..
@timobac: de goeie oude azijnpisser is ook weer wakker. Het is ze gelukt om een fatsoenlijke raket te bouwen, een stuk efficiënter dan de NASA heeft gedaan.
@dooddoorschuld: True, en NASA heeft er een pak meer laten ploffen/crashen dan SpaceX…
@TimoBac:
‘Groter succes dan zijn ruimterakettenavontuur’, Hij heeft zojuist de bevoorradingscapsule bij het ISS afgeleverd, en daarbij geprobeerd de raket te laten landen op een drijvend dok in de oceaan. Het enige wat mis is gegaan is dat de brandstof voor de stabilisatievinnen eerder opwas dan was gedacht, en daardoor het dek onder een hoek van 45 graden raakte. Überhaupt eerste keer dat dit concept wordt getest, dus ik vind het al bijzonder genoeg dat het ding het platform wist te vinden!
@theamerican: bovendien had hij al aangegeven dat de kans dat de trap het platform zou raken 50% was.
Naar parijs in een half uur. Niet gek. Bespaart overnachting.
@rolov: als post door een buis worden geschoten, geen idee of ik daar blij van wordt… misschien toch liever een overnachting.
@Thijsj: Heb je wel eens in een vliegtuig gezeten?
@Vanquish: ja, dat gaat gewoon snel idd, en ik ben passagier en geen piloot… ik zit ook vaak in de trein of bus. Postbuizen zijn nieuw voor me..
@thijsj: James Bond ging met zo’n buis mee. Werkte prima
@rolov: wil ook niet zeggen dat t niet werkt en dat ik t niet wil, maar op dit moment sta ik er zo tegenover dat het mij niet een prettige manier van reizen lijkt.
@thijsj: vroeger rende er iemand voor de auto’s uot met een vlag. En dacht iedereen ook dat het niks zou worden Met die stinkdingen. Evolutie. 1000 km per uur over land naar je bestemming. Sign me up. Ik heb in Vietnam 24 uur achtereen op een plek in de bus gezeten. Met 3 stops. Zelfs on het gangpad zaten mensen. ik teken voor zo’n buis.
@thijsj: maakt mij echt niet uit. Even op en neer naar parijs. Of in 3 uur naar Barcelona. misschien Is dan het vliegtuig toch beter. Parijs zou ik sowieso doen
@rolov: waar moet jij dan vandaan komen als je 3300 km reist om in parijs te komen?1100 km/h x 3?
@room850: ben je net wakker?
Wel jammer dat ik tegen de tijd dat dit klaar is al ben afgestudeerd, anders had mijn school misschien wel meegedaan… :'(
@maiik0ll: Jammer??? glas is zeker half leeg. Je bent afgestudeerd tegen die tijd, wie zegt dat jij niet mee kan werken aan de ontwikkeling en de bouw hiervan?
@isn1981: dat zou kunnen ja! Maar aan een project als dit werken tijdens je studie is ook best leuk denk ik zo haha! Ik geef t een kleine kans dat mijn toekomstige werkgever, wie dat ook moge zijn, mee gaat doen aan dit soort dingen. Tenzij die werkgever de ESA is ofzo haha
@maiik0ll: hadden ze jou school door een buis gestuurd?
Deze manier van reizen lijk mij best goed. Moet alleen wel heel america opengraven om overal van die buizen neer te leggen
@mrrallycross: die buizen komen bovengronds vlg mij
@mrrallycross: kan toch ook met tunnelboormachines?
Oude wijn in nieuwe zakken! dit systeem hadden ze vroeger al in gebruik bij de C&A :) Tjonge, jonge toch. Het idee is al zo oud als de weg naar Rome(ook in NL), alleen de poen nog niet. komt heus wel in de toekomst, die vieze vrachtwagens zijn veel te traag en in slaap vallende chauffeurs zijn inmiddels een doorn in het oog waardoor de kosten te hoog oplopen en maw dus de buis komt steeds dichter bij.
@Sracerr: Waarom zou je personen door een buis willen sturen in een C
@metalmike: Mooie nieuwe bug: als je het ‘en-teken’ gebruikt wordt de rest van je bericht afgekapt
Als hij dit kan uitvoeren op een manier waarbij het veilig in gebruik is, zie ik hier wel wat in. En aangezien hij de real life Tony Stark is, zou het mij verbazen als het hem niet lukt.
Echt een tof project, klinkt echt te goed om waar te zijn. Als leek zijnde heb ik zijn paper (deels) doorgelezen en het lijkt nog technisch en financieel haalbaar te zijn ook.
@C6_R: goedgekeurd dus? Mooi!
Heeft een ander bedrijf zoiets ook al niet geprobeerd? Maar dan is een vacuüm buis zodat ze geen last hadden van luchtweerstand.
@jordy14: Dit idee is al door veel bedrijven naar buiten gebracht. Er is echter nog nooit – voor zover ik weet – op grote schaal een test gebeurd. Technisch is het mogelijk, financieel wringt het schoentje altijd een beetje…
Houd eens op met de gehype rond Elon Musk. Om te kotsen. Als ik dit wil weten volg ik hem wel op Twitter.
Het spijtige is dat zo’n ontwikkelingen vermoedelijk pas 1 generatie verder zo ontwikkeld zal zijn dat het deel uitmaakt van ons straatbeeld.
Dit vind ik nou leuke projecten die de boel nog eens goed kunnen opschudden. Go Musky!
Ik vraag me af voor welke andere gekke ideeen hij onderzoek laat uitvoeren.
*kruist vingers* iron man pak !
Interessant, maar wisten jullie dat er elegantere manieren zijn om Twitter-berichten te embedden?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).