Tesla bouwt Hyperloop-testbaan, de toekomst van het OV

Hyperloop
Met 1126 kilometer per uur door Amerika vliegen in een kleine tube. Aan de futuristische plannen van Elon Musk lijkt geen einde te komen.

We hebben het al eerder gezegd, maar willen het graag nog eens herhalen: als je Twitter hebt, zorg dan dat je Elon Musk volgt. De beste man trakteert zijn volgers bijna wekelijks op nieuws uit de Tesla-keuken en liet gisteravond ook weer nieuwe informatie los over het Hyperloop-project, dat in de nabije toekomst haar eerste testbaan krijgt, waarschijnlijk in Texas.

Elon-Musk-Hyperloop-Tweet

Pod Racing
De testbaan zal gebruikt worden om de Pods te testen die door de buizen heen moeten schieten, met meerdere mensen aan boord. De kans is aanwezig dat er jaarlijkse studentenraces gehouden zullen worden, om te zien wie de beste en snelste Pods kunnen bouwen. We horen je al denken, inderdaad, de eerste Pod races zijn onderweg.

Om het idee van de Hyperloop wat tastbaarder te maken, liet Musk een aantal concepttekeningen zien, die laten zien hoe transport er in de toekomst uit moet komen te zien.

Los Angeles en San Francisco
Zo wil hij een lijn aanleggen tussen Los Angeles en San Fransico waarin de Pods door buizen vliegen met een snelheid van 700 mijl per uur, omgerekend 1126 kilometer per uur. Via elektrisch geladen magneten en zonne-energie moeten deze enorme snelheden behaald kunnen worden.

Wanneer en of het Hyperloop project daadwerkelijk gebouwd gaat worden om het bestaande OV te vervangen is uiteraard nog niet bekend, maar wij zijn al lang gelukkig dat we in de nabije toekomst naar Pod Racing kunnen gaan kijken. Meer weten over de Hyperloop? Bekijk hier een handig overzicht met tien feiten over dit ambitieuze project.

Hyperloop-Concept

Nog geen reacties

    • @maiik0ll: Jammer??? glas is zeker half leeg. Je bent afgestudeerd tegen die tijd, wie zegt dat jij niet mee kan werken aan de ontwikkeling en de bouw hiervan?

      • @isn1981: dat zou kunnen ja! Maar aan een project als dit werken tijdens je studie is ook best leuk denk ik zo haha! Ik geef t een kleine kans dat mijn toekomstige werkgever, wie dat ook moge zijn, mee gaat doen aan dit soort dingen. Tenzij die werkgever de ESA is ofzo haha

  1. Oude wijn in nieuwe zakken! dit systeem hadden ze vroeger al in gebruik bij de C&A 🙂 Tjonge, jonge toch. Het idee is al zo oud als de weg naar Rome(ook in NL), alleen de poen nog niet. komt heus wel in de toekomst, die vieze vrachtwagens zijn veel te traag en in slaap vallende chauffeurs zijn inmiddels een doorn in het oog waardoor de kosten te hoog oplopen en maw dus de buis komt steeds dichter bij.

  2. Als hij dit kan uitvoeren op een manier waarbij het veilig in gebruik is, zie ik hier wel wat in. En aangezien hij de real life Tony Stark is, zou het mij verbazen als het hem niet lukt.

  3. Echt een tof project, klinkt echt te goed om waar te zijn. Als leek zijnde heb ik zijn paper (deels) doorgelezen en het lijkt nog technisch en financieel haalbaar te zijn ook.

    • @jordy14: Dit idee is al door veel bedrijven naar buiten gebracht. Er is echter nog nooit – voor zover ik weet – op grote schaal een test gebeurd. Technisch is het mogelijk, financieel wringt het schoentje altijd een beetje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *