Tesla digitaal gehacked. Dit werd er gepost.

Auteur: , 7 Reacties
Twitter van Tesla gehacked

Gisteren werd de website en het twitteraccount van Tesla gehacked. Ook het profiel van CEO Elon Musk moest eraan geloven.

Rond middernacht Nederlandse tijd kwam op den twitters van Tesla vreemde dingen te staan. Opeens werden er gratis Tesla’s uitgedeeld en werden er telefoonnummers en adressen op het account van Musk gezet. Dit alles onder de hashtag #RIPPRGANG. Een van de nummers bleek van een computerzaakje te zijn in Illinois dat vervolgens werd overspoeld met telefoontjes.

De actie is opgeÃĢist door een groep genaamd “Autismsquad”. Deze hackers hebben mogelijk banden met het bekendere Lizard Squad, de hackers die verantwoordlijk waren voor de PSN & Xbox Live hack afgelopen kerst.

Binnen een uur was de controle weer terug over alle accounts en werden de tweets verwijderd. Een reactie van Musk of Tesla is er nog niet. Opvallend is dat steeds meer grote bekende bedrijven en VIP’s gebruikt worden voor acties van deze hackers.7 reacties

Ik moet zeggen, die SEO strategie van jullie vind ik bijzonder irritant. Als ik een link zie op het woord ‘gratis’ in de zin ‘er worden gratis teslas uitgedeeld’, verwacht ik een link naar een screenshot of twitter post ofzo, niet naar een zoekopdracht binnen apparate met tag= gratis. En zo geld dat voor 90% van de links die jullie in artikelen posten. Vaak wil ik gewoon een link naar de facebook/twitter/website waar jullie het over hebben, en niet een zoekopdracht naar tag= facebook (die overigens toch nooit echt artikel-relevantie posts oplevert).

UX boven SEO jongens, voor google hoef je het niet meer te doen want die hecht al jaren geen waarde meer aan dit soort tactieken, dus de enige wat je er mee opschiet is ontevreden gebruikers.
@DePannekoek: Ja zie maar is tot ze door te dringen, ik roep het al jaren op autoblog en sinds apparata er is ook hier…
Ben het volledig eens met bovenstaande opmerking!
Heel erg irritant die verwijzingen.
@freek @DePannekoek: dank voor je reactie en jullie hebben grotendeels gelijk. Als er in dit bericht bv een vermelding zou zijn over Popcorn Time dan zou een link naar de tag popcorn-time niet vreemd zijn in mijn ogen. Maar links naar Twitter en Gratis zijn wat minder handig inderdaad. We zullen hier wat beter op letten!
Deze hele website wordt een beetje amateur gerund. Vaak laat met nieuws, vaak onnauwkeurig en het verwijderen van berichten waar een kritische mening staat is niks nieuws hier. Zo als deze hierboven. Lees hem dus snel, want voordat je het week staat er ”nutteloze bijdrage”…
@NiNja: een nutteloze bijdrage is hier niet zo vaak toch? maar we editten wel vaak een reactie met “dank u, gefixt” ivm een tekstuele fout oid. Verder proberen we actueel nieuws te combineren met eigen bijdragen, vergelijkbaar met wat we op Autoblog doen. We zijn soms de snelste, maar vaak ook niet.
Lekker hacken die maniak! Maar dan kunnen ze ook die walgelijke scootmobiels van m hacken!?
Nou als ik er een gratis krijg, steek ik m zelf wel in de fik!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).