Tesla koopt nog meer lithium

Auteur: , Geen reacties
This lithium is mine

Tesla blijft maar groter en nog groter groeien. Met de nieuwe modellen in aantocht en de thuisbatterijen die binnenkort geleverd gaan worden is er een enorme behoefte aan lithium.

Vlakbij de Amerikaanse stad Reno in de staat Nevada, bouwt Elon Musks Tesla aan een nieuwe ‘Gigafactory’. Uiteraard komt die naam niet uit de lucht vallen, vanuit die enorme faciliteit wil Tesla de wereld veroveren.

In de fabriek gaan naast de auto’s van Tesla ook de accu’s gemaakt worden. Voor in de auto, maar ook voor in de Power Wall en de Power Pack, het apparaat dat Elon Musk een aantal maanden geleden aankondigde om thuis wat stroom op te kunnen slaan. Die laatste apparaten is vooral interessant voor mensen met zonnepanelen, die zelf overdags niet thuis zijn, want je kunt je stroom dan dus bewaren tot het avond is.

Maar om batterijen te kunnen maken heb je lithium nodig, en om veel batterijen te maken heb je meer lithium nodig. Dus is Tesla nu al bezig om overal waar ze kunnen lithium in te slaan. Vorige maand werd nog aangekondigd dat ze het spul gingen kopen in een mijn in Mexico. Nu is het een stukje dichterbij, gewoon in Nevada.

Ze gaan de grondstof bij een Canadees mijnbouwbedrijf aanschaffen dat speciaal voor deze gelegenheid een nieuwe mijn bouwt in Clayton Valley.

De fabriek die Tesla nu heeft kan tot nu toe de bestellingen van het nieuwe accupakket niet aan. Dat moet veranderen als de Gigafactory af is, want de verwachte productie is 35 Gigawattuur aan batterijen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).