Tesla Powerwall geeft stroom tijdens een ramp

Tesla
Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Tesla heeft een nieuwe update voor de Powerwall. Met deze update krijgt het apparaat een nieuwe feature genaamd ‘Storm Watch’. Met Storm Watch checkt het apparaat geregeld het weerbericht. Mocht er een storm naderend zijn, dan slaat de Powerwall voor de komst van de storm stroomcapaciteit op. De feature werd opgemerkt in de laatste Tesla Android app update, versie 3.4.3.

Nadat de eventuele storm gepasseerd is, gaat de Powerwall terug in zijn reguliere modus. De functie werkt alleen in bepaalde gebieden. In Nederland hebben we nooit te maken met extreme orkanen met hooguit een heftige storm zo nu en dan. Dat is in de Verenigde Staten wel anders. Diverse staten kennen heftige stormseizoenen waarbij het weer zwaar tekeer kan gaan en schade toe kan brengen aan huis en omgeving.

Mocht de storm zo heftig zijn dat de stroom in het huis uitvalt, dan heeft de Tesla Powerwall een buffer opgebouwd en kan het apparaat als noodvoorziening opereren. Het orkaanseizoen in de VS is van juni tot november, met pieken tussen augustus en oktober. Wat dat betreft komt de nieuwe feature precies op tijd. (via Electrek)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *