Tesla ‘steelt’ minstens 150 medewerkers van Apple

Apple-Tesla
En daar is Apple niet blij mee.

Volgens Bloomberg werken er tegenwoordig minstens 150 oud-Apple-medewerkers bij Tesla. Dit is opvallend, want dat zou betekenen dat Tesla meer medewerkers bij Apple weggehaald heeft dan bij alle andere bedrijven, inclusief autofabrikanten. Volgens Elon Musk ligt Apple relatief dichtbij de designfilosofie van Tesla, wat een overstap gemakkelijker maakt.

Apple wil personeel van Tesla terug
Volgens Musk doet Apple nu zijn best om weer mensen bij Tesla weg te plukken, al wilde het bedrijf niet reageren op het verhaal van Bloomberg. Met een bonus van 250.000 dollar en een salaris dat 60 procent hoger ligt, doet Apple een aantrekkelijk bod aan het Tesla-personeel, maar volgens Musk zijn er maar heel weinig die er ook echt mee akkoord gaan.

Software gaat een steeds grotere rol spelen in auto’s, dus is het niet zo gek dat het bedrijf graag wat mankracht wil overnemen van grote computerbedrijven. Zo zijn er tablets in de Tesla’s te vinden die als dashboard fungeren. Bloomberg sprak ook met een aantal anonieme ex-Apple-medewerkers. Zij zeggen de overstap gemaakt te hebben omdat Elon Musk ze doet denken aan Steve Jobs bij Apple, en dat de Tesla-auto’s erg veelbelovend zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *