Tesla vindt Google Glass wél handig

Auteur: , 1 Reactie

Iedereen vindt de Google Glass maar een dom ding, maar de mensen van Elon Musk vinden iets anders.

Vrijwel niemand zit te wachten op een bril die je de hele dag aan het vertellen is wat je moet doen of je tips geeft wat je zou kunnen doen. Dat is wel zo’n beetje alles wat je met een Google Glass kunt doen.

Toch blijken er ook mensen te zijn die handige functies voor het systeem hebben bedacht. Neem bijvoorbeeld de bouwers van Tesla’s die in hun fabriek in Fremont gebruikmaken van de extreme nerdenbril.

Softwareontwikkelaar APX Labs noemt Tesla als een van zijn belangrijkste afnemers. Hoewel je zou kunnen denken dat de smartglass van Tesal een head up display is, blijkt uit foto’s uit de fabriek dat er wel degelijk een manier is bedacht om de Google Glass Enterprise Edition te gebruiken.

Het plaatje (dat je hierboven ook ziet) laat zien dat de Glass een auto kan herkennen en aan de hand daarvan kan zeggen wat ermee gedaan moet worden. Dat is een handeling minder voor een arbeider aan de lopende band bij het bouwen van een Tesla.

Dus als Elon Musk niet bezig is met de ruimte veroveren, Hyperloops bouwen of voor de zoveelste keer scheiden van dezelfde vrouw, helpt hij Google ook nog eens aan een functie voor Glass. Gefeliciteerd Google en Tesla.1 reactie

De google glass wordt al een tijdje met groot succes in de industrie gebruikt ook in NL! Dat het geflopt is als consumenten product is jammer maar ze wilden te snel. Vandaar dat de Hololens van Microsoft ook eerst als een industrie product wordt gelanceerd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).