Tesla werkt aan batterij om je huis van energie te voorzien

Auteur: , 2 Reacties
Tesla-Huis-accu

CEO Elon Musk liet tijdens de onthulling van de kwartaalcijfers weten dat Tesla bezig is aan een nieuw project, dat in een paar maanden al afgerond moet zijn.

Tesla zou volgens Musk werken aan een batterij voor consumenten, die een huis moet voorzien van energie. Het design is inmiddels compleet, en in de komende zes maanden moet de productie dan ook van start gaan. Tesla is nu bezig met het plannen van het juiste moment om hun nieuwste uitvinding te onthullen, al is Musk al de nodige hype aan het genereren door te zeggen dat hij erg tevreden is met het resultaat.

De auto uit
Of Musk hiermee doelt op hetzelfde project waar hij het over had tijdens de vorige onthulling van de kwartaalcijfers, is niet duidelijk. Toen zei hij namelijk dat Tesla bezig was met iets te maken dat in huis werkt, in plaats van in auto’s. Destijds omschreef hij dit product als iets dat je aan de muur kon hangen, en erg makkelijk is gebruik was.

Op het moment is het nog lastig te zeggen wat deze ‘batterij voor in huis’ precies voor moet stellen. Is het een losse accu die je uit je Tesla-auto haalt en in je muur plugt zodat je op elektriciteitskosten kunt besparen? Of is het een los product dat je auto als noodgenerator gebruikt tijdens noodgevallen waarbij de stroom uitvalt?

Grote vraag
Volgens JB Straubel, technical officer bij Tesla, is de vraag naar dit soort ‘stationaire energie-opslag’ op de lange termijn enorm hoog, zo schrijft The Verge. “Daarom hebben we al veel werk verzet op dit gebied, en spraken we onder meer met grote energiebedrijven”, aldus Straubel. Het lijkt dus wachten op het moment dat Tesla besluit om hun nieuwe uitvinding aan het grote publiek te presenteren.2 reacties

het is een beetje de apple van de automarkt…hypen hypen hypen en duur verkopen voor hetzelfde dat een ander merk ook kan voor minder.
@Jantje_555: Ben ook een beetje tesla moe vind fisker toffer

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).