Test: is iOS 12 óók sneller op oudere iPhones?

Auteur: , 3 Reacties
iPhone

De tijd van omstreden iOS updates is voorbij?

Met de release van een nieuwe iOS is het altijd afwachten wat dit gaat betekenen voor je oude iPhone. In het verleden kwam naar voren dat een nieuwe iOS nog weleens negatieve gevolgen kon hebben voor je oudere iPhone. Er was toen een heel gedoe over en Apple lijkt geleerd te hebben van dit issue.

iOS 12 is sinds kort beschikbaar en bij ArsTechnica hebben ze de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem vergeleken met oudere versies van iOS op oude iPhones. Uit het onderzoek komt naar voren dat iOS 12 keurig netjes beter presteert in vergelijking met een ouder iOS op een oudere iPhone. Voor de tests maakten de journalisten onder meer gebruik van een iPhone 5S, een iPhone 6 Plus en een iPad Mini 2.

Opstarttests werden uitgevoerd en er werd ook gekeken naar de snelheid als het gaat om het opstarten van applicaties. Het openen van Safari op iOS 10.3.3 nam 1,2 seconden in beslag. Op iOS 11 ging dat langzamer met een tijd van 1,5 seconden en op iOS 12 is een kleine verbetering van 1,15 seconden gemeten. Ook de Camera applicatie werkt sneller. Met iOS 10.3.3 duurde het 0,9 seconden om de camera te openen, terwijl deze actie 0,81 seconden in beslag nam met iOS 12.3 reacties

Tienden en honderdsten van secondes, zou dat nou werkelijk merkbaar zijn in het alledaagse gebruik?
@rrrobert: neen, dit soort minimale verschillen zitten tussen de oren.
@rrrobert: jazeker wel … heeft niets met oren te maken … de flow is beter dus je merkt het verschil. Het lijken tienden maar scheelt soms 30% per handeling.

Wanneer je hele flow 20 tot 30 % sneller is dan merk je het verschil wel degelijk.

En aparata houd het bij 2 voorbeeldjes … maar de verbeteringingen zijn in het HELE systeem … dus ook de tijdswinst / flow in het hele dagelijks gebruik.

Leuk bijkomend voordeel voor mijn X … natterij was al niet leeg te trappen en nu al helemaal niet 👍

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).