Testrit maken in Elon Musk’s Boring-tunnel?

Auteur: , Geen reacties
De tunnel is bijna af

De tunnel is bijna af en moet openbaar vervoer revolutioneren en is binnenkort gratis te testen.

Elon Musk is de kwaadste niet, zo blijkt keer op keer weer. Okay, hij heeft een nieuwe vriendin en die vonden jullie zachtst gezegd niet zo aantrekkelijk, maar als goedmakertje gaat hij reizigers binnenkort gratis ritten aanbieden in zijn Boring-tunnels.

De eerste tunnel van het boorbedrijf is bijna af. Als alles zo ver is, zullen shuttles in de tunnel (met nagenoeg geen luchtweerstand) en op hoge snelheden kunnen reizen. De eerste tunnel loopt onder Los Angeles door, een stad met een berucht beroerde infrastructuur voor auto’s. De Boring Tunnel gaat zich overigens niet richten op auto’s, maar op voetgangers en fietsers.

Een shuttle stopt bij vliegveld LAX, maar kan eventueel een tussenstop maken bij het SpaceX-hoofdkwartier Hawthorne, een van de andere ‘kleine projectjes’ van de Zuid-Afrikaanse genie. Ondertussen is de Boring Company al aan het graven tussen New York en Washington D.C en ook gaat het bedrijf binnenkort beginnen aan een ondergrondse baan tussen L.A. en San Francisco.

De testritten (gratis als demonstratie) zullen zo vroeg als volgende maand al beginnen, maar uiteindelijk moet deze nieuwe vorm van openbaar vervoer (zoals de hyperloop) geld op gaan leveren. Volgens Musk gaat een kaartje daarentegen nog minder kosten dan een gewoon busticket.

Of testers ook een Boring Company vlammenwerper krijgen in een goodie bag, is nog niet bekend.

Foto @ElonMusk via TwitterEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).