The Alienist: nieuwe psychologische thriller op Netflix

The Alienist
Beleef de avonturen van speciale dokter Laszlo Kreizler in het New York van de 19e eeuw.

Netflix blijft ons de laatste tijd verwennen met nieuwe content. Vanaf 19 april kunnen we beginnen aan de psychologische thrillerserie ‘The Alienist’. Het verhaal speelt zich af in het New York van de 19e eeuw en is gebaseerd op het award-winnende boek van Calab Carr.

De hoofdrol is weggelegd voor Daniel Brühl, die we onder andere kennen van Inglorious Basterds en Rush. Hij speelt Laszlo Kreizler, een dokter die zichzelf ‘Alienist’ noemt. Dit is iemand die een controversiële nieuwe manier heeft van het behandelen van geesteszieke patiënten. Hij wordt ingezet in de jacht op een ritualistische moordenaar die voornamelijk jaagt op jonge jongens.

Kreizler krijgt hierbij hulp van John More (Luke Evans, The Girl on the Train), die illustrator voor een plaatselijke krant speelt en Sara Howard (Dakota Fanning, American Pastoral), een ambitieuze secretaresse die de eerste vrouwelijke politiedetective wil worden.

Verder zien we Brian Geraghty (The Hurt Locker) als politiecommissaris Theodore Roosevelt, en Douglas Smith en Matthew Shear als de tweeling Marcus en Lucius Isaacson, die het mysterie helpen oplossen. Q’orianka Kilcher (The New World) speelt Mary, Kreizler’s zwijgende hulp in de huishouding met wie hij een speciale band heeft. Bekijk de bijbehorende trailer hieronder.

[gv data=”YtzgFRBvRy8″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *