The Grand Tour komt heel snel naar Nederland

Auteur: , 28 Reacties
The grand tour komt naar Nederland

Nog iets minder dan twee maanden wachten en dan begint onze favoriete autoserie weer. Of beter gezegd: dan is het illustere trio van Top Gear weer te zien op de buis. Tenminste, als je Amazon Prime hebt en in het juiste land woont...

Nu is Nederland nog het verkeerde land. Hier is Amazon Prime nog niet actief. De geruchten worden echter steeds sterker dat Amazon wel degelijk bezig is om ook in ons land actief te worden. Zo zegt RTL-directeur Bert Habets dat hij regelmatig wordt gedwarsboomd door Amazon als hij rechten wil kopen voor de Nederlandse markt.

Amazon heeft al rechten gekocht van verschillende Nederlandse producties en heeft volgens SBS ook al de Nederlandse rechten van de Amerikaanse series Conviction en Into the Badlands gekocht. De rechten van deze series gaan volgend jaar al in. Dus volgens RTL-topman Habets is het logisch dat Amazone Prime binnen enkele maanden start.

Hoh. Wacht eens! Binnen enkele maanden? Zou het dan zo zijn dat Amazon met een big bang de Nederlandse markt opgaat? 1+1 is twee en is het niet heel logisch dat Amazon de start van de The Grand Tour gebruikt om meteen in Nederland klanten te winnen? Laten we het hopen!

*Trailer van de Grand Tour kijken? Gewoon even HIER klikken*

Amazon maakt net als Netflix ook steeds vaker zelf tv-series. Op 18 november start The Grand Tour –in 4k– met onze helden Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May. Op dit moment is Amazon Prime Video in Europa alleen in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk beschikbaar.

Vandaag werd overigens ook bekend dat Netflix een Nederlandse Original gaat maken.28 reacties

Gezien het grote aantal liefhebbers hier in Nederland zullen ze wel moeten, anders zijn ze al het aandeel al kwijt aan de torrentboeren. Wachten tot het legale kanaal beschikbaar is is niet meer van deze tijd. Kan het legaal? Prima, doen we het legaal. Is het er niet, dan is het geen diefstal maar hun eigen schuld.
@mgmgb: Wat dat betreft doet Netflix prima. Hun eigen producties zijn ook vrijwel altijd direct wereldwijd beschikbaar. Enkel bij de films en shows die ze van andere producenten moeten inkomen lopen ze niet altijd gelijk met de Amerikanen. Hoewel dat ook weer niet altijd het geval is, want Better Call Saul komt (voor ons) in de nacht van maandag op dinsdag op de Amerikaanse TV en staat enkele uren later (dinsdagochtend onze tijd) al met ondertiteling op de Nederlandse Netflix.
@Edge: Better Call Saul maar ook Bv Fargo laten goed zien hoe dit moet.

In Amerika worden deze twee series (er zijn er meer met deze strategie) gewoon op de kabel uitgezonden en voor alles buiten noord Amerika heeft Netflix de rechten.

Erg slim en mijn inziens de toekomst. Niet zoals het nu gaaf 2015 op FX in de VS en dan in 2017 als “de hit serie uit Amerika” op RTL5 op een tijdstip dat het niemand schikt.
@mgmgb: als ik 15 euro moet betalen voor een paar uur kijken per maand, en maar 3 maanden per jaar, gaat in huise gwnbmw de torrent nog steeds aan…
@gwnbmw:
Snap ik ook goed, daarom zullen ze ook meer moeten bieden dan alleen The Grand Tour. Toffe films, fijne jankseries voor moeder de vrouw. Wat het ook is, alleen TGT is niet genoeg.
@mgmgb: Mooi gesproken! Amen.
Gewoon via een proxy ofzo kijken
@ronaldddvos: Precies. ff VPN of Proxy of ergens een stream oppikken. je kan tegenwoordig alles vinden en gewoon lekker live kijken.
@connor: zou dit op kodi te vinden zijn tzt?
Ziggo, doe er eens wat aan!
@dutchdriftking: vanuit die hoek verwacht ik eigenlijk ook een verrassing. HBO (50% van Ziggo) in NL stopt. Film 1 is niet meer van deze tijd (maar ook van Ziggo). Tijd voor iets geheel nieuws. Misschien wel samen met Amazon. Dikke vette fuck you naar KPN. Let’s do it.
@robgooi: Film1 is nu van Sony trouwens maar blijft ruk.
Ik ben benieuwd of Amazon dan in zijn geheel naar Nederland komt, of dat het enkel de Prime Video dienst is. Ze hebben in Duitsland al een distributiecentrum voor Amazon.de,dus in principe zou op wat Nederlandstalige content na het grootste assortiment direct leverbaar moeten zijn.
@Edge: Ik zag laatst in de Mix(gericht vakblad van m’n branche) dat Amazon een paar weken terug van de gereedschappen al een hele zwik Nederlandse content heeft geplaatst.

Ze zijn dus wel degelijk bezig om straks de Nederlandse markt te bestieren en zo te zien dus in z’n geheel.

Geen slechte stap als je het mij vraagt, Nederland loopt best wel voor als je het over e-commerce hebt.

@jrsmoke: Ah ja, de Mix. Die krijgen wij ook op de zaak, alleen lees ik hem niet altijd meer. Moet ik misschien toch maar weer gaan doen!

Het zou inderdaad goed zijn als Amazon zich op de Nederlandse markt gaat roeren. Op zijn er toch maar weinig aanbieders die je qua diversiteit van het aanbod kunt vergelijken met Amazon. Bol.com is de enige. Wekhamp en Coolblue maken ook stappen, maar die hebben ieder toch wel een bepaalde focus (mode en wonen voor Wehkamp, elektronica voor Coolblue), terwijl Bol.com en Amazon toch niet echt één bepaalde productgroep meer als focus hebben.
@Edge: enorme webshops als bol.com voegen vrij weinig toe. Ze verkopen zoveel dat je ten eerste door de bomen het bos niet meer ziet. Daarbij is de kwaliteit van producten niet consistent, in tegenstelling tot kleine specifieke webshops die vaak high-end zijn of juist prijsbrekers en niet beide tegelijkertijd. Daarbij is kennis van producten vaak gewoon helemaal niet aanwezig. Oh en ze zijn zelden de goedkoopste, als je daar naar op zoek bent.
NL is simpelweg gewoon niet interessant als primair land voor een internationaal bedrijf. Zeker als je ondertiteling wil aanbieden.
Als verder uitrol-land is het best te doen: dus wieweet hebben jullie straks Amazon Prime.
Kun je nagaan als je zoals ik in Zwitserland woont: voordat men iets uitbrengt moet men de Franse & Duitse nasynchonisatie + ondertiteling in orde hebben. Vaak is dat al de snelle versie, omdat ze dan Italiaans even skippen. Je bereikt er max 8 miljoen mensen mee.
En als je dan de Engelse ondertiteling eronder wil zetten (als er schoonfamilie aanwezig is die door alles heenkleppen), hebben ze die optie er al weer uitgeskipt.
Nee, afgezien van het bestaan van de SBS groep, heb je het zo slecht nog niet in NL op het gebied van media-bereik.
And on that bombshell…
Ja leuk. Maar daar ga ik geen duur abonnement voor aanschaffen. Ik weet zelfs niet of ik de moeite ga doen om het te gaan neer laden.. Nee er zit een knop op de tv, die helpt je zo uit de puree….
Voor zes tot acht afleveringen The Grand Tour per seizoen zou ik echt geen abonnement afsluiten. Dan moeten ze toch echt heel wat meer te bieden moeten hebben!
@hammerman: is maandelijks opzegbaar, dus dat is dan Maximaal €20.-. Prima de moeite waard naar verwachting en dan kan je als kers op de taart ook nog de topper “man in the high castle” mee pikken.
@Donstil: maandelijks opzegbaar na een jaar abonnement of kun je dus ook twee maanden per jaar abonnee zijn? Moet Amazon Prime natuurlijk wel eerst naar Nederland komen…
Volkomen onlogisch*
Nog een abonnementje erbij kan wel. Maarja dit moet toch goed zijn voor de kijkcijfers?
Kodi, anyone?
@p993: yup al jaren !!
Tegenwoordig met de excodus app ideaal en onverslaanbaar, alle content die er te wensen valt!!
@p993: wat is Kodi precies, nog nooit van gehoord?
Waarom betalen als het ook gratis beschikbaar is?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).