The Grand Tour meest illegaal gedownloade tv-serie evâh

Auteur: , 23 Reacties
The Grand Tour

Dat krijg je als niemand het op een fatsoenlijke manier kan kijken.

In tegenstelling tot een platform als Netflix is Amazon Prime slechts in een select aantal landen beschikbaar. De streamingdienst krijgt overigens wel een wereldwijde lancering, maar The Grand Tour is vooralsnog enkel te bekijken in een select aantal landen. Dit resulteert in een explosie aan verkeer op torrentsites. Iedereen wil immers de veelbesproken serie zien.

Amazon heeft geen concrete kijkcijfers bekendgemaakt. De dienst spreekt over een vage ‘miljoenen’ kijkers voor The Grand Tour. De torrentdownloads zijn mogelijk nog populairder, ontdekte analistenbureau Muso. De eerste aflevering is namelijk 7,9 miljoen keer via torrents gedownload. De tweede aflevering 6,4 miljoen keer en de derde 4,6 miljoen keer. Een groot deel van het verkeer kwam uit thuisland Groot-Brittanië.

De cijfers zijn bizar te noemen. The Grand Tour is qua piraterij populairder dan Game of Thrones en The Walking Dead. Niet de minste tv-series. De verwachting is dat deze populariteit niet gaat afnemen op het moment dat Amazon Prime wereldwijd beschikbaar wordt. Er zijn immers maar weinig mensen die voor één serie een (duur) abbo gaan afsluiten. Bovendien lopen de maandelijkse kosten de spuigaten uit als je al reeds gebruik maakt van Spotify, Netflix of andere streamingdiensten. (via Daily Mail)23 reacties

Dit artikel was na zin 1 al klaar. Amazon moet goed gaan nadenken over het verdienmodel. Dit zet weinig zoden aan de dijk.
Vreemd. Je kunt namelijk een gratis proefabonnement op Prime nemen, van een maand. Dat is lang genoeg om er achter te komen dat het helemaal niks is.
@smulders: kan er toch wel om lachen moet ik eerlijk zeggen, zeker epi 4 was het kijken waard. ja, het is allemaal gescript. so what? de walking sh*t ook, ook got.
Laatste zin; precies dat! Heb al Spotify voor legaal muziek luisteren onderweg en Netflix voor legaal kijken van de tofste series (the Crown en vooral Designated Survivor mensen, tip!). Geen idee wat Amazon in NL zal gaan kosten, maar kleine kans dat ik dat er alleen voor nog een paar afleveringen GT bij nemen.
@ukbob: in dat geval: check ook ‘shooter’. Komt ook eens per week.
Ik vond het tot nu toe elke keer niks… En toch elke keer weer downloaden. :’)
Ziggo, pak je kans en bied Amazon prime aan in je pakket. Samen met alle andere mogelijkheden maakt dit je nog populairder!
@dutchdriftking: ik zou nog liever zien dat ze een router bij het modem leveren…anders kan ik het alsnog niet goed bekijken
Logisch met diensten als popcorn time etc… kan zo klikken, en zelfs mn pa weet hoe het werkt tegenwoordig.
@peug206: wat is dat popcorn ?
Dat dalende trend though. Ik behoor tot de afhakers, ik vond er na aflevering 1 zo weinig aan dat ik ben gestopt met kijken.
@vinox: ik moet toegeven dat ik na aflevering 1 ook niet verder ben gaan kijken. Ben nu alle episodes van Head2head aan het kijken, en daarnaast Ignition. Vermakelijk gepresenteerd, eerlijke content.
Logisch, vanaf de eerste aflevering is het een stijgende lijn. En persoonlijk ben ik benieuwd naar de laatste aflevering: dan zal er pas echt zichtbaar zijn of het trio ‘het nog kan’. Dat het zo lekker te downloaden is is niet meer dan logisch. Amazon zou er goed aan doen rechten te verkopen aan andere partijen (Ziggo Sport? Veronica? Netflix zelfs?) om het programma nog breder zichtbaar te laten zijn.
@vonklausenburg: Waarom zou Amazon haar kip met de gouden eieren verkopen?
@mashell: om dezelfde redenen dat meerdere producenten uitzendrechten verkopen; geld verdienen.
Nou de laatste aflevering is toch erg komisch. James met zijn mud / stenen / hooi wagen. Heerlijk om de andere 2 zien te lachen.
Ik blijf voorlopig kijken, maar eerlijk gezegd blijf ik toch behoorlijk op mijn honger zitten.

De eerste en de derde afleveringen gingen nog wel, maar de rest vond ik persoonlijk ondermaats.

Nu bon… Hopen dat ze zichzelf nog wat gaan verbeteren!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).