The Grand Tour meest illegaal gedownloade tv-serie evâh

The Grand Tour
Dat krijg je als niemand het op een fatsoenlijke manier kan kijken.

In tegenstelling tot een platform als Netflix is Amazon Prime slechts in een select aantal landen beschikbaar. De streamingdienst krijgt overigens wel een wereldwijde lancering, maar The Grand Tour is vooralsnog enkel te bekijken in een select aantal landen. Dit resulteert in een explosie aan verkeer op torrentsites. Iedereen wil immers de veelbesproken serie zien.

Amazon heeft geen concrete kijkcijfers bekendgemaakt. De dienst spreekt over een vage ‘miljoenen’ kijkers voor The Grand Tour. De torrentdownloads zijn mogelijk nog populairder, ontdekte analistenbureau Muso. De eerste aflevering is namelijk 7,9 miljoen keer via torrents gedownload. De tweede aflevering 6,4 miljoen keer en de derde 4,6 miljoen keer. Een groot deel van het verkeer kwam uit thuisland Groot-Brittanië.

De cijfers zijn bizar te noemen. The Grand Tour is qua piraterij populairder dan Game of Thrones en The Walking Dead. Niet de minste tv-series. De verwachting is dat deze populariteit niet gaat afnemen op het moment dat Amazon Prime wereldwijd beschikbaar wordt. Er zijn immers maar weinig mensen die voor één serie een (duur) abbo gaan afsluiten. Bovendien lopen de maandelijkse kosten de spuigaten uit als je al reeds gebruik maakt van Spotify, Netflix of andere streamingdiensten. (via Daily Mail)

Nog geen reacties

  1. Ik download het zelf ook. Ik ga niet nog een streamingdienst erbij nemen om een auto/ongein serie te kijken. Ik download hem netjes via Usenet. 🙂

  2. Laatste zin; precies dat! Heb al Spotify voor legaal muziek luisteren onderweg en Netflix voor legaal kijken van de tofste series (the Crown en vooral Designated Survivor mensen, tip!). Geen idee wat Amazon in NL zal gaan kosten, maar kleine kans dat ik dat er alleen voor nog een paar afleveringen GT bij nemen.

    • @vinox: ik moet toegeven dat ik na aflevering 1 ook niet verder ben gaan kijken. Ben nu alle episodes van Head2head aan het kijken, en daarnaast Ignition. Vermakelijk gepresenteerd, eerlijke content.

  3. Logisch, vanaf de eerste aflevering is het een stijgende lijn. En persoonlijk ben ik benieuwd naar de laatste aflevering: dan zal er pas echt zichtbaar zijn of het trio ‘het nog kan’. Dat het zo lekker te downloaden is is niet meer dan logisch. Amazon zou er goed aan doen rechten te verkopen aan andere partijen (Ziggo Sport? Veronica? Netflix zelfs?) om het programma nog breder zichtbaar te laten zijn.

  4. Ik blijf voorlopig kijken, maar eerlijk gezegd blijf ik toch behoorlijk op mijn honger zitten.

    De eerste en de derde afleveringen gingen nog wel, maar de rest vond ik persoonlijk ondermaats.

    Nu bon… Hopen dat ze zichzelf nog wat gaan verbeteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *