The Hitman’s Bodyguard downloaden? 150 euro boete!

The Hitman’s Bodyguard downloaden? 150 euro boete!
Downloaders, opgepast.

Dutch FilmWorks heeft het op je gemunt. Enkele weken geleden kon je hier al lezen dat de organisatie illegale downloaders harder wil aanpakken. De filmdistributeur voegt daad bij woord en heeft bekendgemaakt dat downloaders van de film The Hitman’s Bodyguard een fikse boete kunnen verwachten.

De organisatie denkt illegale downloaders op te sporen door de IP-adressen te achterhalen. In samenwerking met Tecxpio, een databedrijf uit Duitsland, hoopt men Nederlanders in de kraag te kunnen vatten, zo zegt vpndiensten.nl.

Zo simpel als het klinkt gaat dat natuurlijk niet. Internetproviders kunnen roet in het eten gooien. Aangezien de providers de gegevens van klanten zo goed mogelijk willen beschermen, is het lastig voor Dutch FilmWorks en Tecxpio om persoonlijke gegevens van de downloader daadwerkelijk in handen te krijgen. Daarnaast zijn er nog de VPN-diensten, die opsporing zeer lastig maken.

Vanaf vandaag gaat Dutch FilmWorks IP-adressen verzamelen van mensen die The Hitman’s Bodyguard downloaden. Of het daadwerkelijk tot boetes gaat komen is afwachten. Vermoedelijk moet er een rechter aan te pas komen, aangezien internetproviders niet zomaar gaan meewerken.

17 reacties

  1. “Vanaf vandaag gaat Dutch FilmWorks IP-adressen verzamelen”
    Er vanuit gaande dat Dutch FilmWorks geen streaming service is gestart, geen main-in-the-middle hacks heeft geplaatst op internet knooppunten en zelf geen internet provider is, ga ik er vanuit dat het hier om IP-adressen van P2P-verkeer gaat.
    Wie gebruikt er in 2017 nog BitTorrent zonder VPN??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *