The Interview-app probeert bankgegevens te stelen

Auteur: , Geen reacties
Opgepast: The Interview-app probeert bankgegevens te stelen

We kijken er niet eens meer van op. Zodra een onderwerp aan populariteit wint en als controversieel wordt bestempeld, haken spammers er vernuftig op in. Zo ook bij The Interview, de komediefilm die Kim Jong-un deed stampvoeten.

Er is een fugazi-app in Google’s Play Store opgedoken die gebruikers in staat zou stellen om de film met Seth Rogen en James Franco te downloaden. Score! Maar na het downloaden van de app is er geen film te bekennen. Wat de app wel doet is op slinkse wijze je bankgegevens stelen, zo legt beveiligingsonderzoeker Graham Cluley uit in een blogpost. Om in stijl van de film te blijven: je wordt gehoneydicked.

Opgepast: The Interview-app probeert bankgegevens te stelen

De app is in feite een Android trojan die door McAfee wordt bestempeld als Android.Badaccents. Als je via de app probeert de film te downloaden, wordt er een trojan geïnstalleerd die van klanten een aantal Koreaanse en een internationale bank (Citibank) gegevens probeert te stelen. Tot dusver zijn er zo’n 20.000 Zuid-Koreaanse Android-toestellen geïnfecteerd.

In The Interview krijgen twee journalisten de taak om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un om te leggen, wat voor allerhande Seth Rogen-achtige schijtlollige situaties zorgt (dick jokes, zóveel dick jokes). Noord-Korea wordt verdacht van het hacken van Sony Pictures naar aanleiding van deze film, met als gevolg flink wat nieuwe spanningen op het gebied van cyberoorlogsvoering.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).