The Interview gaat eerste kerstdag toch in première

The Interview gaat alsnog in premiere op eerste kerstdag
Het gaat uiteindelijk toch gebeuren: ‘The Interview’ zal op eerste kerstdag in meerdere Amerikaanse bioscopen in première gaan.

Sony Pictures heeft er vandaag alsnog voor gekozen de omstreden film in premiere te laten gaan. The Interview werd eerder nog geschrapt, nadat hackers dreigden met aanslagen. Michael Lynton, topman van Sony, bevestigt dat de film in een beperkt aantal bioscopen te zien zal zijn. Welke dat zijn is nog niet officieel bekend gemaakt.

Een bioscoopketen in Texas tweette eerder dat ze toestemming hadden gekregen van Sony om de film te gaan vertonen, terwijl ook een bioscoop in Atlanta met dat bericht kwam. Daarnaast laat Sony weten druk bezig te zijn om de film ook op andere manieren te laten vertonen.

Ook president Obama laat weten blij te zijn met dit nieuws. Het witte huis kwam zelfs met een officieel statement:

The president applauds Sony’s decision to authorize screenings of the film. As the President made clear, we are a country that believes in free speech, and the right of artistic expression. The decision made by Sony and participating theaters allows people to make their own choices about the film, and we welcome that outcome.

Nog geen reacties

  1. Kan iemand vertellen waar de grote ophef over deze film precies over gaat? Als ik het verhaal lees gaat het om twee klunzen de “Geweldige Leider” om moeten brengen. Een slappe komediefilm waar je je niet teveel waarde aan moet hechten. Past in het rijtje van The Dictator, Team America en dan zelfs nog wat braver. Is er iemand die kan vertellen waarom juist deze specifieke film (in de ogen van sommigen) echt niet kan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *