The Interview is een hit met ruim 1,5 miljoen downloads

Gaat The Interview ook in Nederland draaien?
Met de aandacht die de schijtlollige komedie The Interview kreeg hadden we ook niet anders verwacht.

Een hackerscollectief dat onder auspiciƫn van Noord-Korea de servers van Sony Pictures leegtrekt, een POTUS die meent dat Sony niet moet zwichten voor cyberterrorisme, bioscopen die de film niet durven te vertonen. Ja, dit is waarschijnlijk de beste pr die een film ooit heeft gekregen.

Ondanks alle ophef besloot Sony de door Seth Rogen en Evan Goldberg geschreven film van alsnog uit te brengen op Eerste Kerstdag, en hem meteen bij een aantal streaming diensten aan te bieden (YouTube, Xbox Live, Google Play). Echter, dat gold alleen in Noord-Amerika. De rest was dus aangewezen op illegale downloads.

Volgens TorrentFreak werd de omstreden komedie in twintig uur tijd 750 duizend keer gedownload. Nu, ruim drie dagen na de release, is de downloadteller al de 1,5 miljoen gepasseerd en staat The Interview stijf bovenaan op alle torrentsites.

Noord-Korea niet blij

Noord-Korea heeft gisteren flink uitgehaald naar de Amerikaanse president Barack Obama, omdat de film alsnog is uitgebracht. Een Noord-Koreaanse regeringswoordvoerder, geciteerd door Noord-Koreaanse staatsmedia, zei:

“Obama gedraagt zich zo roekeloos als een aap in het bos.”

Laten we als reactie daarop de eindscĆØne uit The Interview nog eens bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *