The Irishman op Netflix populairder dan Breaking Bad-film

The Irishman op Netflix populairder dan Breaking Bad-film
Zoveel mensen hebben de film al gezien.

Netflix-abonnees worden dit jaar verwend met een aantal vette films op de streamingdienst. Eerder dit jaar kreeg Breaking Bad een uitleg in de vorm van El Camino en nu schittert The Irishman op Netflix.

Of El Camino nu echt een mega-succes was? De film had nogal wat kritiek, maar daar gaan we het nu niet over hebben om spoilers te voorkomen. Kijk vooral zelf de film en baseer daar je mening op. Feit is dat El Camino in de eerste vijf dagen na release 11 miljoen kijkers wist te trekken. Ter vergelijking: de film Bird Box was goed voor 26 miljoen kijkers in de eerste vijf dagen na release.

Ook The Irishman dendert over El Camino heen, zo blijkt nu. Netflix zelf heeft geen cijfers gedeeld, maar volgens de kijkcijfer-experts van Nielsen is de nieuwe film van Martin Scorsese al 17 miljoen keer bekeken in de eerste vijf dagen. Let wel: het gaat hier om Amerikaanse cijfers, gebaseerd op het kijkgedrag van inwoners in de Verenigde Staten. Wereldwijd liggen deze cijfers dus nog een stuk hoger.

Het is knap wat Scorsese hier voor elkaar heeft gekregen. The Irishman is nu niet bepaald een ‘filmpje’ die je even kijkt. Met een tijdsduur van bijna 3,5 uur is het één van de langste Hollywood-films ooit. Daar moet je je tijd voor nemen en miljoenen mensen doen dat blijkbaar.

De meeste mensen kijken de film wel in stukjes, verdeeld over een aantal dagen. Uit de data van Nielsen blijkt dat slechts 18 procent de film in één ruk heeft uitgekeken.

[gv data=”RS3aHkkfuEI”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *