The Last Jedi: WTF-finale in prachtig 16 bit (video)

Kylo wordt weer lekker boos in The Last Jedi
De climax was redelijk vet, maar wordt nog vetter in 16 bit.

Je kunt een hoop zeggen over Star Wars: Episode VIII (dat deed ik ook in deze uitzonderlijk negatieve column) maar de climax van de film was behoorlijk bad-ass en episch… Okay het was nog steeds behoorlijk lame, maar in 16 bit kan ik er wel van genieten.

!!!spoiler alert!!!

Het Australische YouTube-kanaal Mr Sunday Movies postte deze week een tof gemaakte video van het climactische gevecht tussen Kylo Ren en force-hologram Luke Skywalker. Animator John Stratman toverde het namelijk om tot 16 bit spektakel, inclusief ouderwetse geluidseffecten en een chiptune soundtrack.

Het cinematografische spektakel van de originele scene wordt toepasselijk verwerkt in deze 16 bit-productie. Vooral de wit-rode planeet en de monsterlijke nieuwe AT-AT’s zien er heel erg tof uit in deze stijl. Vervolgens vindt het gevecht plaats waaruit blijkt dat Luke een nog nooit eerder vertoonde kracht bezit. Een kracht die – gelukkig maar – ietwat minder belachelijk was dan Leia’s force-Mary-Poppins.

[gv data=”oFfMN6lPnlA”][/gv]

Ondertussen lees je hier wat voor een belachelijk bedrag The Last Jedi bij elkaar wist te sprokkelen tijdens het openingsweekend. En naast mijn mening vind je in dit artikel de ‘professionele’ mening van een aantal grote reviewers. Zij waren namelijk lovend.

Foto @JohnStratman/MrSundayMovies/YouTube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *