The Lion King levert meer geld op dan Disney-hit Frozen

Auteur: , 1 Reactie
The Lion King levert meer geld op dan Disney-hit Frozen

Wat een succes voor Disney.

Breng iets schattigs in nieuw formaat uit en het volk rent naar de bioscoop. Het “Shut up & take my money”-gehalte is hoog bij Disney’s The Lion Ling remake. Een meesterzet van Disney. In plaats van een compleet nieuwe film, is deze veel goedkopere oplossing minstens zo effectief. Eigenlijk nog effectiever.

Want de live action film The Lion King (2019) heeft inmiddels Frozen ingehaald als het gaat om de opbrengst. Frozen was recordhouder als het ging om financiƫle opbrengsten met betrekking tot een animatiefilm. De film was destijds goed voor een opbrengst van 1,2 miljard dollar.

The Lion King is daar afgelopen weekend overheen gedenderd. De film is inmiddels goed voor een opbrengst van 1,3 miljard dollar. En dan was dit nog zeker niet de laatste draaidag geweest dat The Lion King in de bioscoop gezien kon worden. Met deze info in het achterhoofd zal het zeker niet de laatste remake zijn van een klassieke Disney-film. De Amerikanen hebben ongetwijfeld dollartekens in de ogen staan, om maar in cartoon termen te spreken.. (via CinemaBlend)

Lees ook: dit is de complete releaselijst voor o.a. Marvel, Disney en Star Wars tot 20271 reactie

Remakes?
“Circle of life”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).