The Lord of the Rings keert terug als TV-serie!

The Lord of the Rings keert terug als TV-serie!
Nu hopen dat het geen slechte spin-off gaat worden.

Amazon heeft bekendgemaakt dat er een tv-serie gaat komen van de beroemde boekenreeks The Lord of the Rings van schrijver J.R.R. Tolkien. Op basis van de boeken zijn diverse films uitgebracht en behoren wat mij betreft tot één van de beste fantasy-films ooit.

Amazon heeft de televisierechten van The Lord of the Rings in handen. De serie zal door Amazon Studios worden geproduceerd. Uiteraard zal de tv-serie exclusief te zien zijn op Amazon Prime, de streamingdienst van het bedrijf. Volgens Deadline werden Amazon, HBO en Netflix benaderd om de tv-rechten te kopen voor een bedrag tussen de 200 en de 250 miljoen dollar. Uiteindelijk was het Amazon dat er met het hoogste bod vandoor ging.

Amazon Studios gaat de serie in samenwerking met Tolkien Estate and Trust, HarperCollins en New Line Cinema (Warner Bros) maken. De spin-off zal zich afspelen voor de gebeurtenissen in The Fellowship of the Ring.

Wanneer de tv-serie te zien is op Amazon Prime en welke acteurs en actrices het bedrijf heeft weten te strikken is nog niet bekend. Fans kunnen zich echter opmaken voor een nieuw avontuur in Middle-Earth.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *