The Problem Solver: dit biertje bevordert je creativiteit

Auteur: , 1 Reactie
The-Problem-Solver

Alsof je nog een extra reden nodig had om een biertje te pakken.

Het biertje met de toepasselijke naam The Problem Solver is niet zomaar een fles met pils. De Deense brouwerij Rocket Brewing heeft in samenwerking met CP+B Copenhagen dit biertje gebrouwen dat je creativiteit naar een hoger niveau tilt. Nu is het al langer bekend dat een glaasje wijn of bier goed kan zijn om je creativiteit op gang te brengen, maar de vraag is altijd wanneer je dat moment bereikt hebt (en je dus moet stoppen met zuipen).

Bloedalcohollevel
De brouwerij baseert het recept op een onderzoek van de universiteit van Illinois, dat stelt dat je jouw creatieve toppunt bereikt bij een bloedalcohollevel van 0,075. Dit verschilt natuurlijk per persoon, dus staat er op de fles een meetlat, zodat je precies kunt zien hoe je dit percentage bereikt bij een bepaald gewicht.

Schaal-Bier

Rocket Brewing is ervan overtuigd dat (als je je aan het percentage houdt) je snel een creatieve boost krijgt na een glas van The Problem Solver, al bereik je het tegenovergestelde als je besluit om nog een biertje te pakken na je eerste glas.

Creatieve gadgets
Jammer genoeg wordt The Problem Solver exclusief verkocht in Kopenhagen, dus als we in 2015 tal van creatieve gadgets uit die regio zien komen, weten we in ieder geval waar we dat aan te danken hebben.



1 reactie

Wil je echt creatief zijn? Hier een tip van iemand die dagelijks op commando creatief moet zijn. Stilte, ja ik weet het in de tijd gids onmogelijk maar ga 45 minuten in een stille kamer zitten. De eerste 20 minuten schrijf je de to do lijdt op die in je kop op komt, daarna ga je over je probleem denken zonder er over te piekeren.
Let op zo lang geen afleiding zoeken is extreem moeilijk, voor mij in elk geval maar het zeker waard.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).