The Walking Dead-poster verraadt richting seizoen 9

Auteur: , 1 Reactie
Grimes en co. gaat naar Washington DC

De show wijkt wederom kolossaal van het bronmateriaal af.

Het bovenstaande poster van de aftakelende zombieserie The Walking Dead verraadt een hoop over het aankomende seizoen dat in oktober van start zal gaan. Het is al langere tijd bekend dat de show een hoop dingen verandert aan de verhaallijnen van de comics en met de informatie van het poster lijkt seizoen 9 wederom een compleet nieuwe weg in te slaan.

Spoiler alert voor seizoen 8 van The Walking Dead.

Laten we beginnen met oppervlakkige observaties: Rick heeft een nieuw kapsel en Maggie heeft weer lang haar. Hoewel dat in eerste instantie niet zo belangrijk lijkt, zouden de nieuwe kapsels kunnen suggereren dat we een sprong in tijd maken. Houd in je gedachte dat de nieuwe showrunners zich in allerlei bochten moeten wringen om een aantal spraakmakende keuzes te rechtvaardigen.

Daarover gesproken, zie je die helikopter op de achtergrond? Het mysterieuze voertuig wekte al de nodige theorieën op tijdens het afgelopen seizoen, want na Rick’s potentiële hallucinatie van de helikopter was het nog niet duidelijk wat er precies aan de hand was. Een tweede bezichtiging van de heli bevestigde daarentegen dat het geen waanbeeld van Rick was; de heli’s zijn echt, maar wie vliegt erin?

Fans zijn al lange tijd aan het wachten op de zogenoemde Commonwealth, een georganiseerde groepering met tienduizenden overlevers die zich bij de factie hebben aangesloten. In de comics heeft de Commonwealth ontzettend veel geavanceerde wapens en middelen en is het een uiterst georganiseerde samenleving. De kans is dus groot dat de Commonwealth met helikopters aan het speuren is naar overlevers.

Verder zien we op de achtergrond van het poster een in de Verenigde Staten ontzettend bekend gebouw: The Capitol. Het gebouw in Washington behuist het Amerikaanse congres, maar in het universum van The Walking Dead is er natuurlijk weinig (of niets) van het overheidsorgaan over. Het gebouw is vervallen tot Fallout-achtige proporties.

Nu, het zou kunnen dat er een grote hoeveelheid overlevers in DC is; wellicht is er een Commonwealth-dorp in het voormalige politieke hart van de Verenigde Staten gevestigd. Hoe dan ook, in de comics gaan onze hoofdpersonen nooit naar DC toe, dus wederom lijken de makers zich ver van het bronmateriaal te distantiëren.

Tot slot zou de DC-verhaallijn – volledig los van de comics – een manier voor de schrijvers zijn om de mogelijke dood van Rick te rechtvaardigen. We schreven namelijk eerder al over het vertrek van Andrew Lincoln’s badass personage en zijn minimale bijdrage aan het aankomende seizoen. Ook Lauren Cohan’s Maggie zal niet veel te zien zijn in het aankomende seizoen.

Hoe je het ook wendt of keert, er staan heftige dingen te gebeuren in het met zombies overgoten verhaal van The Walking Dead. Tijdens de San Diego Comic Con vanaf 20 juli zal er ongetwijfeld meer bekend gemaakt worden over de avonturen van Grimes en co.

Foto @AMC1 reactie

pfffff… een verhaal met zoveel potentie. Maar zoals altijd wordt het weer een lang draderige ‘circle jerk’.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).