The Wolf of Wall Street komt volledig digitaal naar bioscopen

The Wolf of Wall Street komt volledig digitaal naar bioscopen
De met vier Oscarnominaties overladen film van Martin Scorsese is de eerste productie uit Hollywood die niet meer op een filmrol naar de bios wordt vervoerd.

Hoe het in bioscopen buiten de VS zit weten we niet, maar in het thuisland van Hollywood is filmstudio Paramount Pictures de eerste die stopt met het leveren van grote filmproducties op 35 mm film. Een schok voor de filmcultuurliefhebber, want deze techniek doet al meer dan honderd jaar de ronde. Bioscopen schijnen er zelf niets over te mogen zeggen, maar Anchorman 2: The Legend Continues was de laatste film die in een filmblik werd aangeleverd. Vanaf The Wolf of Wall Street – die niet mag worden vertoond in Maleisië en Nepal vanwege de overdaad aan seks en drugs- doet Paramount het digitaal.

Verwacht wordt dat andere grote filmstudio’s snel dit voorbeeld zullen volgen en de fysieke film daarmee rap wordt uitgefaseerd. Achtergrond daarover bij de LA Times. Het voordeel van het digitaal aanleveren van films is natuurlijk de verminderde kosten. Voorheen lag dat op 2.000 dollar per film, in digitale vorm is dat nog maar 100 dollar. Er worden ook sattelietsystemen aangelegd om de films naar bioscopen te streamen, wat de kosten eveneens reduceert.

Welkom in de 21e eeuw, Hollywood.

[gv data=”iszwuX1AK6A”][/gv]

Interview met Jona Hill, genomineerd voor de Oscar Beste Mannelijke Bijrol in The Wolf of Wall Street:

[gv data=”dodUEIW7fgw”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *