Theaters gaan lasers inzetten tegen bezoekers

Zap!
Lasers zijn handige dingen om mensen mee te laten schrikken en dat is precies wat theaters willen gaan doen.

Zit je rustig in de bioscoop of in de schouwburg en dan gaat er ineens een wit lampje schijnen ergens voor je. Het is een van de andere bezoekers die denkt dat niemand merkt dat hij even op zijn telefoon kijkt. Waarschijnlijk is het geen onbekend beeld voor je, maar als het aan theaters ligt is het binnenkort een ding uit het verleden.

Lasers moeten het ‘probleem’ van de telefoonkijkers oplossen. Personeel van het theater kijkt mee en als iemand zijn telefoon gebruikt dan schijnen ze er hun laserpointer op. De bedoeling is dat het mensen duidelijk maakt dat ze overlast veroorzaken en dat ze ermee moeten stoppen.

In China zijn sommige schouwburgen al begonnen met het ‘laser shamen’ en de resultaten zijn goed. Daarom denken ook Europese theaters erover om het personeel met laserzappers uit te gaan rusten. Dus als je binnenkort met ene laserstraaltje wordt beschenen dan weet je dat iets verkeerd aan het doen bent.

2 reacties

  1. Ik maak me hier wel eens schuldig aan omdat we een kleine hebben die dan bij de oppasser is. Soms wil je even kijken of er geen noodoproep is geweest. Bij onze eerste keer samen uit zonder kind belanden de oppas en mijn zoontje op de eerste hulp. Hij bleek een melk allergie te hebben waar we niet van wisten. Je kunt je voorstellen dat we de film niet hebben afgekeken.

  2. Vervelend toch al die vrijheid…
    Als mensen op hun telefoon willen kijken, omdat de voorstelling saai is, of ze willen weten hoe laat het is, of Ajax voor staat, of de openingskoers in Hong Kong willen zien, of willen weten of de oopas al op de eerste hulp zit, laat ze toch gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *