Thrustmaster introduceert authentiek Ferrari 250 GTO-stuur

Auteur: , 28 Reacties
Ferrari

En niet zomaar een stuur.

Fabrikanten die stuurtjes ontwikkelen voor PC- en consoles heb je in alle soorten en maten. Thrustmaster is een serieuze speler op dit veld en dat bewijzen ze wederom met dit nieuwe stuurwiel.

Thrustmaster heeft dit nieuwe stuur ontwikkeld ter ere van de 70e verjaardag van Ferrari. Het is een replica van het stuur uit de 250 GTO. De replica is gemaakt op een schaal van 8:10 en is officieel gelicenseerd door de Italianen uit Maranello. Thrustmaster heeft geprobeerd om het stuur zo authentiek mogelijk te maken. Het interne gedeelte is van metaal, met het bekende Ferrari-logo in het midden, en de stuurhoepel is van echt hout.

Het stuurwiel betreft een add-on. Dit betekent dat je al een Thrustmaster stuurset- en pedalen in bezit moet hebben, of los moet aanschaffen. Het 250 GTO-stuur is compatibel met de T-series van Thrustmaster. Fans moeten er snel bij zijn, want het merk maakt het stuurwiel in een beperkte oplage. De add-on is vanaf 20 december verkrijgbaar voor een prijs van 399,99 euro.28 reacties

En daar Need For Speed Underground 2 mee gaan spelen! Nice.
@joostie: nee joh; Porsche 2000/Unleashed!
Thrustmaster begint nu eindelijk serieus goede sturen te maken terwijl Logitech maar met de oude techniek blijft werken (G25/27/29). Vroeger verkoos ik Logitech boven Thrustmaster maar nu is het andersom. Al shop ik voor dit geld verder voor Fanatec.
@skinnybmw: Gelijk heb je. Als je wat te besteden hebt en je houdt van het ‘echte’ werk dan Fanatec.

Ik heb destijds toch voor de G29 gekozen ipv de t300/t500, mede vanwege de prijs (aangezien je nog fatsoenlijke pedalen moet bijkopen bij thrustmaster). Voor mij persoonlijk was het om te bekijken of ik het nog leuk vond om te doen, maar nee.

Wat ik in overweging zou nemen, is dat ze bij Thrustmaster soms moeilijk doen over de garantie wanneer zo’n stuur kapot gaat. En die willen nog wel eens kapot gaan, dan ben je bij Logitech beter af.
@unknown234: De verschillende tests van de T300/500 wijzen uit dat het toch echt een goed stuur is met de nieuwste technieken, waarbij Logitech niet echt progressie boekt. Logitech’s zijn in de basis hele goede en degelijke sturen (heb al een momo’s en G25’s versleten, tot rokende sturen aan toe) en vond Thrustmaster altijd maar slappe sturen bouwen die in no-time kapot gingen bij intensief gebruik. Vandaar dat ik altijd koos voor Logitech. Blijkbaar zitten de T300/500 veel beter in elkaar en dat mag ook wel voor dat geld. Maar ik heb inmiddels mijn zinnen gezet op Fanatec en dan icm het BMW WTCC stuur. Ben je wel 100-1500 euro verder…maar met dit GTO stuur op een T500 ga je al een eind die richting op.
@skinnybmw: 1000-1500 euro that is.
@skinnybmw: kun je misschien uitleggen waarom? Ik overweeg de G920 (XBone). Ja het is oude techniek in een nieuw jasje. Maar van diverse toetsenbordhelden begrijp ik dat Thrustmaster minder duurzaam gebouwd is en dus sneller kapot gaat.
@coffeecup: Je hebt altijd baas boven baas en als je “echt” wat te besteden hebt dan ga je voor een OSW SimuCUBE Direct Drive. Fanatec maakt mooi spul, maar een riem aangedreven systeem is nooit optimaal en door de vele bewegende delen gaat het ook eerder kapot. SimuCUBE maakt gebruik van een 20Nm motor, je moet wel je handjes van het stuur halen als je in de vangrail rijdt, anders breek je misschien wel een vinger :-)
@rickknows: ja, die 250eu voor een G920 vind ik wel meer dan genoeg…
@rickknows: ja, dat is weer een stap boven Fanatec, ook qua prijs ;-)
@rickknows: ik meen dat de base van Fanatec ook riemloos is…
@skinnybmw: Nee, Fanatec werkt met een riem, je ziet hem ook zitten want de bovenkant van de base is doorzichtig (rode riem). Ik had een Base V2.5, maar ging na 1- minuten als kapot :-(
Fanatec komt wel met een Direct Drive, noemen ze hun Podium Series.
Nu heb ik een SimuCUBE gekocht, wel een financieel rib uit je lijf.
@rickknows: oei, dan snap ik dat je Direct Drive wil. Waardeloos zo’n riem dus…damn. En Fanatec is al niet goedkoop.
@skinnybmw: Direct Drive van 12Nm voor onder 400 Euro: https://feelvr.game/
@rickknows: Dat is wel een stuk betaalbaarder maar wat is de kwaliteit van het ding? Moet wel degelijk in elkaar zitten en zo ziet het er niet uit.
@coffeecup: De T300/500 zitten qua bouwkwaliteit op het niveau van de Logitech’s. Dat was vroeger wel anders. Maar in de basis zijn alle Logitech’s nog steeds een G25 en die loopt al weer even mee. Goed stuur hoor, maar qua feel al weer verouderd.
Waarom in godsnaam op schaal en niet 1:1?
@alcantara: 1:1 kost meer
@alcantara: ik kan 1 rede bedenken en dat is dat je je benen niet meer kwijt kan in je race setje
@alcantara: ja dat snap ik dus ook niet. Zit nu zelf met een alcantara t300, die is ook 20% kleiner als het originele stuur. Ricmotech heeft ze wel op ware grootte, die kosten alleen ook rond de 400 euro.
voor dat geld koop je een échte houten Nardi met een adapter.
Gaaf, deze ga ik aanschaffen!!!
Hoe kun je dan de functies nog bedienen? Wel leuk zo’n stuur.
@sportevo: Kan altijd nog met controller of toetsen. Het is alleen niet handig en imo ook zeker geen toevoeging. Heb zelf een Ferrari een BMw en f1 add on voor de t300. Dit is echt leuk als je geld teveel hebt. Ga je na 2 laps kutte nooit meer gebruiken.
@fmgarcia: ik heb de Ferrari F1 add-on. Inderdaad leuk voor het idee dat je een F1 bestuurt met een F1 stuur maar dat is volgens mij de enige reden.
@sportevo: Nee ik vind het vaak echt fijner rijden vanwege de extra knopjes. Voor €300,- heb ik een leuk speeltje natuurlijk! Ook met een Fanatec van 50 miljoen euro zit je nog steeds op een zolderkamer. Je punt is voor
mij ook helemaal helder. Zelfs indoor karten is een betere race ervaring dan achter een tv. Gewapend met fantasy en een zak wiet klim ik toch zeker wekelijks in een van mijn 500 racers. De ene keer in een Ferrari op de Nordschleiffe met AC en dan rijdt ik Max weer stront voor zn ogen in Brazillie met f1. Het blijft een veredelde controller, maar het is wat je er zelf van maakt!
@fmgarcia: Ik denk dat we wel op dezelfde lijn zitten. Ik heb een playseat met een T300RS stuursetje en kan me prima vermaken met een project cars op de PS4 en in het verleden reed ik ook veel op mijn PC met GTR, (en alle andere varianten) en rFactor. Beetje realistisch gevoel vind ik wel belangrijk maar ‘the real deal’ zul je nooit behalen of je moet er echt een bak van een simulator neerzetten en dat is mij te gek.

Maar wat is die BMW add-on op je T300? De Ferrari (dat GT2 stuurtje?) en de F1 (ook Ferrari?) ken ik.
Hebbuuuuuh!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).