Tien controversiële Android-apps die een verbod kregen

Tien controversiële Android-apps die een verbod kregen
In de appwinkel van Google bevinden zich momenteel meer dan 1 miljoen applicaties, en is inmiddels groter dan de App store van Apple. Laatstgenoemde draait overigens wel veel meer omzet, maar Google komt met rasse schreden dichterbij. Echter, wij kijken vandaag naar de misfits. Apps die geen lang leven beschoren waren.

10. TV Portal
TV Portal
Deze gratis app geeft toegang tot een breed scala aan tv-series en films. In een paar handelingen kon je zo de nieuwste content naar je Android-apparaat streamen, maar daar waren de Tim Kuiken van deze wereld niet van gediend. Google verwijderde hem prompt.

9. TubeMate
TubeMate
Handige appje om video’s van Youtube direct op je toestel te downloaden. Maar daar heeft het moederbedrijf van de videodienst een grafhekel aan, en dus schopte Google hem al vrij snel uit de Play Store.

8. Rush Poker

Poker-apps zijn er in overvloed, maar de inzet betreft daar virtueel geld. Oké, je kunt die virtuele munten soms met een in-app aankoop aanschaffen, maar echt geld inzetten is er niet bij. Rush Poker deed dit anders en liet gebruikers keiharde valuta inzetten, maar dat was tegen de Android-richtlijnen. Ergo: verbod.

7. Secret SMS Replicator
Secret SMS Replicator
Deze app ging na een aantal uur al op de schop. Secret SMS Replicator was namelijk een stukje software dat je op de telefoon van een ander kon installeren, daar vervolgens onzichtbaar werd, en al het binnenkomende sms-verkeer doorzette naar een door jou gekozen nummer. Een keiharde spionage-app, maar wel een die de regels overtrad.

6. PSX4droid
PSX4droid
Deze app draait al even mee, en kan ondanks zijn ban in de app-winkel van Google nog altijd middels custom ROMs geïnstalleerd worden. Wie dit doet, heeft vervolgens een emulator om spellen van de Playstation 1 te kunnen spelen. Oh, de nostalgie.

5. Ad-Away
Ad-Away
Een applicaties die alle reclame-uitingen op je Android-toestel onzichtbaar maakt? In de directiekamers van advertentieboer Google rollen ze nu nog steeds onder de tafels door van het lachen. Nee, zulks komt de Google Play Store niet meer in.

4. Retro Olympics
Retro Olympics app
Wat er mis is met een old school spelletje dat de Olympische Spelen als leidraad neemt? Niet zoveel, behalve dat de ontwikkelaars het woord ‘Olympics’ niet mochten gebruiken van het LOCOG (London Organising Committee of the Olympic and Paralympic Games). Dat is louter weggelegd voor betalende sponsors. BRAVO Game Studios heeft de app inmiddels omgetoverd tot Retro Sports.

3. Is My Son Gay?
Is My Son Gay?
Deze vragenlijst-app werd door Christophe de Baran gemaakt om zijn komische coming out-boek met dezelfde titel te promoten. Hoewel de app barst van de satire, waren er talloze groeperingen die er aanstoot aan namen, acties op Twitter startten, en Google aanspoorde de app te verwijderen. Google ging er in mee.

2. SpoofApp
SpoofApp
Hiermee was het mogelijk om een ander te bellen met een aangepast nummer. Als in: je kon zelf een nummer kiezen dat bij een ander in het scherm verschijnt. Regelgeving zorgde er echter voor dat dit soort geintjes niet meer mogen, en dus kreeg de app het stempel ‘verboden’.

1. Grooveshark
Grooveshark
Eén van de meest heersende muziekdiensten op het internet was er lange tijd als Android-app, maar na een reeks rechtszaken van platenmaatschappijen heeft hij regelmatig het veld moeten ruimen. Onlangs sloot Grooveshark een overeenkomst met EMI, dus wellicht komt de muziekstreamer binnenkort weer terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *