Tien gouden gadgets die té fout zijn


Met een gouden iPhone 5S onderweg, en signalen dat ook HTC aan een glimvariant van de One werkt, lijkt er een goudkoorts in techland te zijn uitgebroken. Gouden gadgets zijn echter niets nieuws, talloze bedrijven bieden al jaren de meest uiteenlopende producten met een goudlaagje aan. Hier een overzicht.

10. Gouden Nikon FA
Gouden Nikon FA
Om te vieren dat de Nikon FA de Camera Grand Prix ’84-award kreeg werd hij met een laagje 24 Karaats goud bedekt. Tot aan een gouden rand op de lens toe. Met een beetje geluk vind je ze nog op eBay, mocht dit je ding zijn.

09. Gouden iPod Shuffle
Gouden iPod Shuffle
Apple’s goedkoopste MP3-speler kreeg opeens een prijskaartje van 20.000 dollar toen Xexoo er met een 18 Karaats goudlaag overeen ging.

08. Gouden muis
Gouden muis
De muis van Koning Midas. Het Thaise DATA IT creëerde deze aanklikker in 2002 en vroeg er ruim 4.300 dollar voor.

07. Gouden Nokia 8800
Gouden Nokia 8800
Sayn Design legde 150 gram goud op de Nokia 8800 en vroeg er $16.000. Hoeveel ze er in de onderwereld hebben verkocht is niet bekend.

06. Gouden USB-stick
Gouden USB-stick
Super Talent Technology verzon een 18 Karaats USB-staaf. Hij werd geleverd in een zwarte juwelendoos, inclusief certificaat van authenticiteit. Ze durfden er $599 voor te vragen.

05. Gouden toetsenbord

KYE Systems Corp zegt een 14 Karaats gouden toetsenbord te hebben gerealiseerd, maar als het een simpel keyboard met een verflaagje blijkt te zijn zou het ons ook niet verbazen. Trouwens, waar zijn de letter- en cijfersymbolen eigenlijk gebleven?

04. Gouden iPad
Gouden iPad
De meest glimmende tablet ter wereld, uitgedeeld door een zevensterrenhotel in Dubai.

03. Gouden speakers
Gouden speakers
Een audioset van 6 miljoen dollar? Het bestaat. Hij heet Organic Harmony en is gemaakt in een oplage van slechts één stuk.

02. Gouden MacBook Pro
Gouden MacBook Pro
Zoek je nog een bijpassende laptop voor je gouden iPhone 5S? Computer Choppers biedt soelaas met een 24 Karaats gouden MacBook Pro, die voor 30.000 dollar weg mag.

01. Gouden vibrator
Gouden vibrator
Het Zwitserse LELO gaat voor extra luxe in de slaapkamer, met een viboset die in prijs varieert van $1.190 tot $13.500.

U ziet het, goud is al snel ontzettend fout. Gelukkig valt het met de champagnetint op de iPhone 5S nog relatief mee.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *