Tiener opgepakt na Snapchat-selfie met een lijk

Snapchat-Selfie-Moord
Een Amerikaanse tiener is opgepakt door de politie omdat hij via Snapchat een selfie verstuurde met een lijk erop.

De tiener Maxwell Marion Morton uit de staat Pennsylvania wordt verdacht van moord. Hij verstuurde de selfie met een lijk erop naar een klasgenoot via Snapchat, een app die de foto na een paar seconden weer verwijdert. De klasgenoot was geluk zo slim om snel een screenshot van zijn scherm te maken, waarna zijn moeder de politie inschakelde.

Klasgenoot
Volgens de Pittsburgh Tribune-Review zou het slachtoffer een klasgenoot zijn van de tieners. Dit slachtoffer, met een schotwond in zijn gezicht, werd ontdekt in precies dezelfde positie als toen hij op de selfie gezet werd door Morton.

Toen de politie vervolgens een vuurwapen in zijn huis ontdekte, bekende hij. Hij wordt nu verdacht van moord met voorbedachte rade. De selfie zal volgens de Amerikaanse officier van justitie John Peck een grote rol gaan spelen: “Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt, maar het is een belangrijk bewijsstuk dat tot de arrestatie heeft geleid.”

2 reacties

  1. Wel raar dat een app die bekend staat om zijn houdbaarheid van enkele seconden/minuten? wat is het? van content.. geen beveiliging heeft tegen het maken van een screenshot? Dat zou dan toch niet moeten kunnen?

  2. Hoe had je screenshotbeveiliging op iOS voor je gezien dan? Android is door zijn abonimabele beveiliging zodanig hackbaar dat dat wel moet lukken maar op iOS lukt je dat never nooit tenzij Snapchat van Apple toegang krijgt tot één of andere obscure private API! Het beste wat ze kunnen doen – en ook al doen – is de verzender een notificatie sturen als er een screenshot is gemaakt. That’s it, verder dan dat kom je niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *