Tiener pleit voor hoofddoek-emoji

Emoji
In de discussie omtrent religieuze vrijheid komt de 15-jarige Rayouf Alhumedhi met een eigen idee.

Emoji veranderen zo nu en dan. Actuele gebeurtenissen in de wereld hebben invloed op de plaatjes en gezichtjes. Zo is het pistool tegenwoordig vervangen voor een waterpistool en zien we bijvoorbeeld stelletjes van hetzelfde geslacht in het kader van gelijkheid.

De Duitse Rayouf Alhumedhi heeft een verzoek ingediend bij de Unicode Consortium. Dit is de organisatie achter de emoji. Unicode Consortium beoordeeld aanvragen en keurt zo nu en dan een reeks nieuwe emoji goed. Alhumedhi wil dat de hoofddoek als emoji kan worden gebruikt. Via Reddit krijgt de tiener veel steun voor haar idee.

Mocht haar verzoek worden goedgekeurd dan maakt het hoofddoek-icoontje naar verwachting in 2017 diens intrede. In gesprek met de BBC zegt het Duitse meisje dat mensen zich kunnen identificeren aan de hand van emoji, maar ze voelde zich als moslima achtergesteld. Mede-oprichter van Reddit, Alexis Ohanian, staat achter het initiatief van Alhumedhi.

6 reacties

  1. Ja hoor, straks komt zwarte piet ook nog met een verzoek. Gezichten met alle kleuren van de regenboog. Wordt er niet echt overzichtelijker op.

    Wanneer komt de dansende MSN banaan terug?!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *