Tiener steekt iPhone in namaakoplader, loopt brandwonden op

Auteur: , 4 Reacties
Verbrande Iphone

Goedkoop is duurkoop.

Josh Schultz, een zestienjarige jongen uit Alberta, Canada, stak zijn iPhone 5S in de oplader en liet het ding tijdens zijn slaap op het nachtkastje staan. Rond middernacht hoorden zijn ouders hem luid schreeuwen in zijn kamer. Gelukkig had Josh een brandblusser op zijn kamer staan. Hij liep derdegraads brandwonden op aan zijn rechterarm, rechterbeen, en op andere plekken van zijn lichaam. De oplader had hij gekocht bij een benzinestation in zijn woonplaats.

Het is lang niet de eerste keer dat een smartphone vlam vat na het gebruik van een niet-officiƫle oplader. In een enkel geval explodeert het toestel zelfs. Dat gebeurde bijvoorbeeld in China tijdens een busrit. De vrouw liep beschadigingen op aan haar oog.

Advies van Apparata: laat de koopjes links liggen en gebruik alleen opladers van hetzelfde merk als je smartphone.4 reacties

Moet de foto overeenkomen met de informatie? Want eh das geen 5S maar een 5C.
@ikkee: Nee natuurlijk moet dat niet !

Ik krijg gelijk flashbacks naar de film Rainman. Alles tot op de komma corrigeren…
Zelfs met de officiĆ«le laders gebeurt het, en dat baseer ik op een van jullie hyperlinks. Natuurlijk zegt dat niet dat je meteen de goedkoopste lader moet gaan halen, maar iets van een degelijk merk zoals Logitech is toch gewoon in orde. Gebruik persoonlijk zoveel van die adapters op verschillende apparatuur, geen centje pijn. Stom toeval of misschien een onderliggend probleem bij Apple? Het is niet alles goud wat blinkt…
@frietjemet: Klopt. Met een fatsoenlijke lader van een bekend goed merk is dit allemaal geen probleem.
Er zijn verschillende tear-down video’s van zulke el-cheapo laders. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze slecht gesoldeerd zijn, de beveiligingen die in betere laders zitten, er niet of nauwelijks inzitten en de komponentent in het algemeen van bagger kwaliteit zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).